Брилянтен Пламен Иванов донесе точка на „Чардафон“ срещу вицешампиона

Препоръчана! Plamen-Ivanov-pak-zatvori-vratata-si-za-protivnikovite-napadateli
Пламен Иванов пак затвори вратата си за противниковите нападатели
Пореден страхотен мач изигра вратарят на „Чардафон“ - Пламен Иванов.

Стражът на габровския тим се представи великолепно в двубоя срещу вицешампиона „Осъм“ от 7-я кръг на първенството в мъжката „А“ РХГ и имаше основен принос за спечелената точка при равенството 24:24. 44-годишният вратар имаше много сериозен процент на ефективност в двубоя, отрази и три 7-метрови наказателни удара и даде възможност на съотборниците си дори да търсят победата в мача. В заключителните секунди пък с поредното си страхотно спасяване не позволи на „Осъм“ да излезе напред и донесе точката на „Чардафон“.
„Добър мач за мен, успях да хвана доста топки. При вратарите е така - в един мач може да спасиш доста, а в следващия да си помислиш, че си велик и съответно да си на нулата. Благодаря и на момчетата. На 44 години съм и мога ли да играя, да нямам контузии - ще спортувам. За сега се получава добре.“, сподели героят на домакините след срещата.
А тя започна кошмарно за „Чардафон“. Лековати грешки в атака и елементарно загубени топки позволиха на участвалия в европейските клубни турнири тим на „Осъм“ да поведе с 0:7. Едва в 10-та минута играещият треньор Христо Данаилов „разпечата“ ловешката врата. След това пък Пламен Иванов затвори своята и със серия от пет поредни попадения в 22-та минута „Чардафон“ изравни - 10:10. Виктор Симеонов пропусна наказателен удар за гостите, а Росен Колев с първия си гол в мача направи обрата пълен - 11:10. Краят на полувремето обаче отново беше за „Осъм“. Вицешампионите бяха по-концентрирани и наказаха с пет безответни гола нови груби грешки домакините за 11:15 на почивката. Разликата от 3-4 гола се запази почти през цялата втора част. Пет минути преди края каузата за „Чардафон“ изглеждаше загубена при 20:24. Габровският тим обаче не се предаде и щурмът му в края донесе изравняването. Невероятният Пламен Иванов, допуснал само 9 гола през втората част, тотално затвори вратата си в заключителните секунди. Съотборниците му също се раздадоха и с попадения на Николай Андреев, Христо Данаилов и Росен Колев за втори път в мача възстановиха равенството - 24:24. Малко концентрация не достигна на „Чардафон“ да направи обрата пълен. 20 секунди преди края пък Пламен Иванов с ключово спасяване не позволи на Ивайло Иванов да донесе успеха на „Осъм“. В края на редовното време габровският тим имаше и още един шанс за победно попадение, но Валентин Робов не успя да преодолее ловешката стена при изпълнение на девятка.
„В този намален състав, в който бяхме, успяхме да направим равен на вицешампиона, което е добър резултат. Реално както единият отбор можеше да спечели, така и другият. Във възможностите ни беше да вземем този мач, но пропуснахме много ситуации от шестия метър. Липсва ни подготовката. Ако имахме възможност поне веднъж в седмицата да се събираме и да тренираме всички заедно - нещата щяха да се получават далеч по-добре - коментира Пламен Иванов. - Ако Пламен Дедев и Миро Денчев се включат за втория полусезон и добавим поне още едно попълнение, може и да успеем да се преборим за място в четворката и плейофите. Това е нещото, към което се стремим“, добави играчът на мача в състава на „Чардафон“.
Росен Колев заби 7 гола, 6 от тях в решителната втора част, с толкова завърши и Николай Андреев. 5 пъти във вратата на „Осъм“ се разписа Валентин Робов, 4 гола добави Христо Данаилов, един - Марио Янчев. За гостите 8 попадения наниза Мартин Ангелов, 7 - Преслав Станчев.
Със 7 точки габровският тим остава на 5-та позиция във временното класиране с по-добра голова разлика от „Осъм“, който е 6-ти. Лидер с 6 победи от 6 мача е съставът на „Спартак“ (Варна), който в този кръг удари у дома и шампиона „Шумен-61“ с 25:22.
„Чардафон“: Слав Колев, Николай Андреев-7, Александър Цветков, Тонислав Глушков, Христо Данаилов-4, Станислав Йорданов, Росен Колев-7, Пенчо Пенчев, Марио Янчев-1, Валентин Робов-5, Пламен Иванов, Кристиян Колев.
Водач - Милена Иванова

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни