Безименното коте в ДХС вече е Спас

Водеща! stnik-na-koteto,-Nevena-Ekimova,-s-zdatel-na-figurata-i-Svetlana-Mihailova,-r-kovoditel-otdel-„Vr-zki-s-obschestvenostta“-v-Muzeya-na-humora-i-satirata.-
стник на котето, Невена Екимова, създател на фигурата и Светлана Михайлова, ръководител отдел „Връзки с обществеността“ в Музея на хумора и сатирата.
Вчера, на рождения ден на Музея на хумора и сатирата, бе кръстено #безименното коте, което посреща посетителите в културната институция.

Спас е изправена котка, а фигурата е с височина 2,5 м и е създадена от Невена Екимова. Свидетелство за кръстник бе връчено на Даниела Кабакчиева от град Антоново. 
    „Съвсем случайно научих за конкурса за име на котето. Котките са любимите ми животни и импулсивно пуснах в анкетата името Спас. Дойде ми отвътре да го кръстя така. Спас свързвам със спестовен или спасителя на хумора. Много бях изненадана, че моето предложение бе избрано пред много други имена“, каза кръстницата на котето Даниела Кабакчиева от Антоново.
    От 22 февруари потребителите на Фейсбук можеха да гласуват за 10 предложения за името на котето. Сред тях бяха Габърчо, Рашко, Черньо Чернов, Мърмор. 

рода ХумЪрчо, Габровела, Максимилиан, Хумъррр, Гушьо и Спас. Предложението за Спас има 28 процента подкрепа. 
    „Котето се появи тук на 22 декември миналата година и веднага направихме покана нашите гости да предложат име за него. Получихме над 40 предложения и публикувахме 10, които според нас са най-добрите за гласуване. Котето домашен любимец на Музея ще празнува имен ден на Спасовден“, каза Светлана Михайлова, ръководител отдел „Връзки с обществеността“ в културната институция. 
    Събитието бе първо от програмата за рождения ден на културната институция - 1 април. 
    След детското ателие “Първоаприлска шега” в Зала на жирафите, се проведе награждаване на победителите в конкурса “Тийн куратор”. 

Победителите в Куратор
    Победителите са:
    Първо място: Мина Пенчева и Наталия Димитрова
    Второ място: Лора Тошкова и Стефан Иванов
    Трето място: Цвети-Лена Денкова 
    Вчера се състоя и детско ателие “Шарж и автошарж” с Ивайло Цветков в зала 7. Беше открита групова изложба на фотографии от Габровския карнавал през последните 10 години под наслов “10% Карнавал”. 
    Снощи бе открита и юбилейната изложба на карикатуриста Ивайло Цветков “60 диоптъра КАРИКАТУРОгледство” в зала 7.
    Подробно за събитията – в утрешния брой.
    Музеят на хумора и сатирата в Габрово е открит на 1 април 1972 г., като главен изпълнител на идеята и пръв директор на културната институция е Стефан Фъртунов (1926-2010 г.), юрисконсулт по професия и събирач на габровски анекдоти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни