„Янтра" с първа загуба от октомври насам

Otbor-t-na-Yantra,-za-razlika-ot-s-pernitsite,-ne-uspya-da-opolzotvori-svoite-polozheniya
Отборът на Янтра, за разлика от съперниците, не успя да оползотвори своите положения
Отборът на „Добруджа“ нанесе първо поражение на „Янтра“ в първенството от с 22 октомври насам.

В двубой от 24-я кръг на първенството във Втора лига, игран пред над 1500 зрители, съставът от Добрич, афиширал категорични амбиции за влизане в елита и хвърлил сериозни ресурси с тази цел, си взе мача на стадион „Христо Ботев“. Срещата завърши при резултат 0:2. 

Срещу пълния с опитни играчи тим на „Добруджа“ „Янтра“ трябваше да излезе без трима от основните си дефанзивни полузащитници – Петър Казаков, Ивайло Михайлов и Даниел Гаджев, които бяха наказани. Петър Вуцов се върна в халфовата линия, след като игра в първите три пролетни кръга като централен бранител, а до него беше Айвън Ангелов, който хвърли огромни усилия и беше най-активен в редиците на домакините. Мартин Ангелов излезе с капитанската лента и застана до Константин Иванов в центъра на защитата, а като крайни бранители действаха Божидар Томовски и Валентин Цветанов. Пред Ангелов и Вуцов бяха Тони Иванов, Велислав Василев и Лъчезар Йорданов, а напред - Даниел Младенов.

Първата част премина при надмощие на „Янтра“, но приключи без попадения. В 8-ата минута удар от дистанция на Айвън Ангелов беше избит от Георги Аргилашки. В 16-ата Тони Иванов изведе Валентин Цветанов добре отляво, но центрирането на бранителя беше неточно. В 27-ата Лъчезар Йорданов засече лошо пас на Тони Иванов и опропасти добра ситуация, тъй като зад него абсолютно непокрит в наказателното поле се намираше Петър Вуцов.

В 29-та минута при ново центриране в пеналта на гостите останаха сериозни съмнения за игра с ръка на Здравко Серафимов, но сигнал от рефера Радослав Гидженов не последва. В 31-ата минута Дани Младенов също не намери вярното решение при една обещаваща атака и шутира неточно, а в 39-ата Велислав Василев се размина с топката на метър-два пред голлинията след центриране на Йорданов. Тимът от Добрич успя само веднъж да застраши вратата на „Янтра“. Стефан Трайков се озова на добра позиция и нанесе диагонален изстрел, който Борис Груев успя да отрази.

Втората част започна по ужасен начин за домакините и само минута след подновяването на играта гостите получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар. Той беше отсъден за нарушение на Константин Иванов срещу Ивайло Климентов. Преслав Йорданов не сбърка от бялата точка и нелогично с оглед на показаното до момента изведе „Добруджа“ напред – 0:1. Още в ответната атака „Янтра“ можеше да изравни, но Лъчезар Йорданов пропусна чудесна възможност. Той беше изведен в наказателното поле от Тони Иванов, но се забави с удара и топката му беше избита. В 53-ата минута разбъркване в наказателното поле на гостите завърши с удар на Велислав Василев, но кълбото прелетя над вратата. Най-спорният момент в срещата дойде в 70-ата минута. „Янтра“ стигна до изравнително попадение чрез Айвън Ангелов, но то беше отменено от Радослав Гидженов заради маркирана от тъч рефера Светослав Енчев несъществуваща засада. Съставът ни продължи да търси гола.

В 78-ата минута влезлият като резерва Цветелин Радев и Константин Иванов се разминаха на сантиметри с топката, след центриране на Петър Вуцов. В 79-ата пък Валентин Цветанов шутира покрай вратата. Пропуск направи и Александър Петров в 81-ата минута. „Добруджа“ дочака своя момент и в 87-ата минута реализира второ попадение чрез Ангел Ангелов. Любопитен факт е, че то дойде след изпълнение на много спорен фаул, отново маркиран от страничния рефер Светослав Енчев. Така организираният отбор на „Добруджа“ дойде и си взе мача в Габрово с 0:2.

Янтра“ запази петото си място в класирането с актив от 40 точки и след 24-я кръг. В 25-я съставът ни ще има трудно гостуване на „Струмска слава“ в Радомир. Срещата е идната събота от 15:30 часа.

Янтра - Добруджа 0:2

Голмайстори: 0:1 Преслав Йорданов (48), 0:2 Ангел Ангелов (87)

Янтра: Борис Груев, Божидар Томовски, Константин Иванов (82 Васил Василев), Мартин Ангелов, Валентин Цветанов, Петър Вуцов, Айвън Ангелов, Тони Иванов, Велислав Василев (55 Цветелин Радев), Лъчезар Йорданов (55 Александър Петров), Даниел Младенов. Треньор: Велислав Вуцов.

Жълти картони: Константин Иванов, Лъчезар Йорданов

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни