Шампионът „Бъки“ е първенец в редовния сезон след победа над „Етър 64“

Водеща! Shampionat--Bakii-е-parvеnеts-v-rеdovniia-sеzon-slеd-pobеda-nad--Etar-644
BAKI-ETAR-3.jpg
Женският тим на „Бъки“ си осигури първото място в класирането на „А“ РХГ кръг преди края на редовния сезон.

В двубой от 9-я кръг на шампионата момичетата на Веселина Златева надиграха в зала „Орловец“ състава на „Етър 64“ и с аванс от 3 точки вече са недостижими на върха за своите конкуренти.Шампионките изиграха силни 40 минути и колебливи заключителни 20. Водени от своя капитан и лидер Лидия Ковачева, домакините взеха комфортен аванс през първото полувреме, което завърши при резултат 15:8.

Стабилно представяне в защита и чудесна Ивон Дюлгерова на вратата донесоха нужното спокойствие. В нападение реализираните голове можеха да бъдат и доста повече ако не бяха традиционно силните изяви на търновската вратарка Деси Николова. Добрата игра на габровки продължи и в началните минути на втората част, за да се стигне до разлика от 12 гола в 40-та минута - 22:10. Веси Златева реши да даде възможност за изява на всички момичета и направи ротации в състава. Концентрацията в отбора се позагуби и „болярките“ се възползваха като нанизаха четири безответни попадения. В 47-та минута заради схващане от игра излезе и лидерката на домакините Лидия Ковачева. Това също внесе смут в редиците на „Бъки“, а „виолетовите“ усетиха момента, заиграха по-организирано в защита и с добре отработено взаимодействие между Деси Николова и опитната Соня Богданова на контраатака върнаха още пет бързи гола за 23:19. Можеше да се стигне и до по-малка разлика, ако не бяха добрите намеси на влязлата след почивката на вратата Моника Христова. Веселина Златева взе прекъсване, за да успокои своите момичета и това имаше ефект. След 7 минутна „суша“ Мадлен Тодорова реализира седем метров наказателен удар и спря серията на „Етър 64“. Размяна на попадения в последните 6 минути доведе до крайното 27:22 в полза на „Бъки“.

Мадлен Тодорова реализира 9 гола за успеха, Лидия Ковачева и Мари Томова отбелязаха по 5. За „Етър 64“ 10 гола наниза Данислава Петрова, 4 добави Соня Богданова.

„Доволна съм от начина, по който започнахме срещата. Имаше хубави моменти и стигнахме до над 10 гола разлика, като по традиция много положения ни „хвана“ и Деси Николова на вратата на „Етър“. Очаквах по-активни да бъдат крилата ни, но не успяха да включат изобщо първото полувреме, макар че и петте момичета, с които разполагаме на пози пост, влязоха в игра. През второто полувреме не стояхме добре. Може би едната причина е напускането на Лидка. Тя си е нашият лидер, умее да води момичетата, а те много вярват и разчитат на нея.

Другата е, че все още някой от състезателките имат малко изиграно време и получават стрес само от името на „Етър 64“. В крайна сметка, важно е, че постигнахме победата и си гарантирахме първото място в редовния сезон“, коментира след срещата Веси Златева.

Кръг преди края на редовния сезон „Бъки“ е начело в класирането с 3 точки аванс пред „Етър 64“, на 4 пред „Шумен 98“ и с 5 повече от „Свиленград“. В последния кръг преди основната фаза габровският тим ще приеме в зала „Орловец“ „Шумен 98“. Мачът е следващата събота от 14 часа.

„Бъки“: Лидия Ковачева-5, Йоана Костова-2, Карина Съменова, Габриела Цонева, Екатерина Стефанова-3,

Силвия Якова-2, Маргарита Христова, Ивон Дюлгерова, Теодора Якова, Мадлен Тодорова-9, Емилия

Самуилова-1, Моника Христова, Мари Томова-5, Преслава Проданова, Ивета Христова, Стефани Петрова.

Треньор: Веселина Златева

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни