Младежите на „Чардафон" вицешампиони на България

Vitseshampionite
Вицешампионите

    След 27 годишна пауза габровски хандбален отбор при младежите отново игра финал за титлата. Воденият от Христо Данаилов тим на „Чардафон“ стигна до последния двубой от първенството при младежите до 19 години и завоюва трофея за второто място. За последен път това направи поколението, възпитаници на треньора Цоньо Начев, през вече далечната 1997 година, но разликата е, че тогава габровските хандблисти триумфираха със златните отличия.
    Финалите на държавното първенство при младежите се проведоха в „Арена Бяла“ и там премериха сили шестте най-добри отбора в страната. Момчетата на „Чардафон“ стигнаха до заключителната фаза, преминавайки през тежки битки в зоналното първенство с отборите на „Осъм“, „Раховец“(Горна Оряховица), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Полюс ТМ“. В Зоновия финал „Чардафон“ елиминира носителя на Купа България „Полюс ТМ“ (Плевен) и загуби от „Локомотив“ (ГО), което означаваше, че отборът трябва да мине през квалификации, за да си осигури участие във финалите. „Зелените“ преодоляха и това препятствие и записаха победа над ХК „Поморие“.
На държавния финал „Чардафон“ беше в предварителна група с „АСТИ 91“ (Хасково) и „Мартен 67“ (Мартен) и постигна две победи. Габровският тим се наложи с лекота над „Мартен 67“ – 37:26, но изпита сериозни трудности в двубоя с „АСТИ 91“. На полувремето момчетата на Христо Данаилов отстъпваха със 16:17, но през втората част успяха да обърнат резултата в своя полза за крайното 32:31. На полуфинала „Чардафон“ срещна втория от другата предварителна група „Спартак“ (Варна) и в един изключително атрактивен мач успя да изтръгне победата след изпълнението на допълнителни 7-метрови хвърляния. Редовното време на срещата завърши при равенство 29:29 (16:13), а при ударите от бялата линия габровският тим беше по-прецизен и се наложи с 33:31.    
В спора за трофея „Чардафон“ срещна своя познат, а и очакван съперник - „Локомотив“ (ГО); двата отбора в  последните години спорят за разпределение на медалите в почти във всички възрастови групи. Както повечето от сблъсъците, така и този беше емоционален и зрелищен. С малко повече спокойствие и увереност, „Локомотив“ успя да дръпне в резултата в десетата минута с 4:1, последва размяна на голове, за да се стигне до 6:7 в края на полувремето. В средата на втората част „Чардафон“ възстанови равенството (12:12, 13:13), но за съжаление следващите минути бяха изпълнени с много технически грешки в нападение и липса на концентрация в защита. Надеждите за титла на габровските младежите приключиха с последния съдийски сигнал, който прозвуча при резултат 17:19.
“Браво, момчета! Горчилка има, след като си бил толкова близо до титлата, но не мисля, че в началото на годината хората, които са очаквали да играем финал в тази възрастова група, са били много. Щастлив съм, че упоритостта и усилията, вложени в тренировъчния процес, бяха възнаградени. Да ни е честито среброто на всички нас, които бяхме заедно в тези емоционални моменти - треньори, състезатели, родители и фенове“, сподели след финала треньорът на вицешампионите Христо Данаилов
Към сребърните медали, „Чардафон“ прибави и едно от индивидуалните отличия на финалите. Спечели го Тонислав Глушков, определен за най-добър защитник на първенството.  
Вицешампионите за младежи до 19 години: Тонислав Глушков, Александър Цвятков, Алекс Боевски, Тодор Кънев, Христо Йорданов, Николай Иванов, Алекс Бойчев, Райан Иванов, Мартин Боянов, Константин Баев, Георги Стефанов, Борис Иванов, Ганчо Торлозов, Алекси Гавраилович, Кристиян Иванов.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни