Пламен Петков започва срещу швейцарец на „Странджа“-та

Водеща! Plamеn Pеtkov zapochva srеshtu shvеytsarеts na „Strandzha“-ta
Пламен Петков
Националният шампион в категория до 81 килограма при мъжете Пламен Петков ще започне второто си участие в "Странджата" срещу съперник от Швейцария, това отреди жребията на 70-то издание на надпреварата.

Най-старият боксов турнир в Европа стартира вчера в зала „София“ с участието на над 350 състезатели от 42 държави.

При 81 килограмовите ще кръстосат ръкавици 20 бойци. Пламен е единият от двамата български национали, които ще се качат на ринга. Другия е младежкият олимпийски шампион от 2014-та Благой Найденов. Двамата са в двете половини на схемата и съответно потенциално могат да се срещнат чак на финала. Жребият отреди на Пламен да почива в първия кръг. Във втория, на 1/8 финалите, габровският боксьор ще срещне швейцареца Уке Смайли. Мачът е в сутрешната сесия в събота, 16 февруари. При евентуален успех, на четвъртфиналите възпитаникът на треньора Драгомир Тотев ще се изправи срещу някой измежду Джон Нобел Марвин (Филипини), Рауф Рахимов (Азербайджан) или Харш Лакра (Индия). В долната част на схемата са още състезатели от Беларус, Узбекистан, САЩ, Полша и Китай. Благой Найденов се боксира още в първия ден на турнира, във вечерната сесия вчера срещу украинеца Степан Хрекул. Пламен от близо месец насам е на подготовка с националния отбор за „Странджа“-та. Избраниците старши треньора на мъжкия ни тим Жоел-Солер Арате проведоха лагер на Белмекен, а след това и още един в столицата в дните преди турнира.

„Пламен е подготвен добре, във форма е и очакваме победи от него. Тази година обаче турнирът ще бъде много силен. Очаква се, че почти всички отбори ще бъдат с първите си ръкавици и за това е трудно да се дават прогнози. Той трябва да играе мач за мач и да преследва успеха във всяка една среща. Малък проблем за него е това, че трябва да излезе на ринга чак в събота и ще трябва да продължава да тренира, защото сваля 5 килограма, за да влезе в категорията. Иначе се чувства добре, подготвен е и здрав“, сподели треньорът на Пламен Драгомир Тотев.

12 национали ще се качат на ринга в зала „София“, като единствено Радослав Панталеев (кат. до 91 кг) ще пропусне турнира, тъй като още се възстановява от травма в ръката. Четирима ще направят дебют в мъжкия ни тим за „Странджа“ - Венсан Киркоров и Иват Атанасов (до 64 кг), както и Рами Киуан и Кристиан Николов (75). В надпреварата ще боксират и 8 състезатели от клубни отбори. При жените също ще имаме 12 националки. Заради контузия турнира пропуска Габриела Димитрова, както и станалата треньорка Стойка Петрова.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Бокс

Към началото

Следвай ни