Две възпитанички на „Бъки" триумфираха с Купата

Kupata-e-rekordna-16-ta-za--Et-r-64-
Купата е рекордна 16-та за "Етър 64"
Стефани Петрова и Преслава Стойчева триумфираха с женския тим на „Етър 64“ в турнира Купа България при жените

Възпитаничките на ХК „Бъки“ Стефани Петрова и Преслава Стойчева триумфираха с женския тим на „Етър 64“ в турнира Купа България при жените. Финалната четворка от надпреварата за 2024-та се проведе в залата в Свиленград. Там се срещнаха четирите отбора, които стигнаха до последния етап на турнира – „Свиленград“, „Етър 64“, „Сливница“ и „Бяла“. 
    Освен в състава на „Етър 64“, състезателки от школата на „Бъки“ имаше и в още два от отборите. В редиците на домакина „Свиленград“ бяха Росина Ненова Екатерина Стефанова и Йоана Костова; Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова пък бяха в състава на „Бяла“.
    „Етър 64“ спечели историческа за родните стандарти 16-та Купа България с две победи във Финалната четворка. 

На полуфинала търновския тим измъкна драматична победа с един гол разлика над състава на „Сливница“. Двата тима си размениха цели 79 гола и двубоят завърши при резултат 40:39. Това осигури възможност на „виолетовите“ да защитават трофея си от миналата година. В другия полуфинал домакинът на Финалната четворка „Свиленград“ успя да отстрани шампиона „Бяла“ с 29:27. 
    Във финала срещу домакините „болярките“ водеха в резултата през целия мач и демонстрираха явно превъзходство. След 4:1 в началото съперникът намали до 4:3, но после преднината започна да се увеличава и стигна до внушителните шест гола до почивката – 14:8. В началото на втората част „Етър-64“ вече водеше със 17:10. В средата на полувремето „Свиленград“ намали пасива до 3 гола, но това бе всичко, което успя да постигне. С пет гола срещу само един  на домакините в последните минути, „болярките“ демонстрираха доминацията си и затвориха мача при 27:20.
    Стефани Петрова допринесе със 7 попадения във финала за 16-ата Купа България на „Етър 64“. За “Свиленград” Екатерина Стефанова реализира 4 гола, Йоана Костова добави 2. Трофеят и златните медали бяха връчени от кмета на Свиленград Анастас Карчев и президента на БФХ Росен Добрев.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни