Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив в Трявна за Гергьовден

Препоръчана! 
Със снимка! 
	
	Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с
Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив в Трявна за Гергьовден
Със снимка! Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив да очакват жителите и гостите на Община Трявна за Гергьовден, съобщи вчера Грета Господинова-Станева, специалист „Връзки с обществеността“ в институцията. Дните, посвет

Община Трявна ще посрещне двама послъници на 7 май - на Индия Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева и на Казахстан Н.Пр.Темиртай Избастин



Със снимка!



Дни на дърворезбата, гергьовски люлки и влак с парен локомотив да очакват жителите и гостите на Община Трявна за Гергьовден, съобщи вчера Грета Господинова-Станева, специалист „Връзки с обществеността“ в институцията.

Дните, посветени на дърворезбата, Община Трявна е организирала от 5 до 7 май т. г. Откриването на събитието е предвидено за 17часа на 5-ти, на Старинния площад „Капитан Дядо Никола“ в Трявна.

На 7 май събитието ще посетят посланикът на Индия Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева и посланикът на Казахстан Н.Пр.Темиртай Избастин.

Демонстрации на художествена обработка на дърво и камък, иконопис и рисуване върху коприна ще бъдат представени на Старинния площад във възрожденска Трявна по време на Гергьовденските празници, допълни г-жа Грета Господинова-Станева. В демонстрациите ще вземат участие НГПИ „Тревненска школа“, Професионална гимназия по каменообработване – с.Кунино, Врачанско, Школа за приложни изкуства „Ива Пенчева“ – Габрово и македонски резбари от побратимения град Виница.

Като част от програмата в дните на резбата ще бъдат открити две изложби. Първата, включваща секция „Дърворезба“ на Съюза на българските художници, творби на тревненските майстори резбари и теракотни (релефни) икони от експонатите на Градския музей във Виница, Република Македония, ще бъде разположена в Галерия „Гъбенски“. Втората изложба на студентски творби, изработени от възпитаниците на Национална художествена академия, както и творби на единствения дърворезбар у нас, който носи званието „Уста майстор“ - Дарин Божков, ще бъде позиционирана в Център „Уста Дарин“.

На 6 май жителите и гостите на Община Трявна ще имат възможност да се полюлеят за здраве на двете Гергьовски люлки, разположени на площада пред НЧ „Пенчо Славейков 1871“ и в двора на Музей - Даскалова къща.

Гергьовска композиция с парен локомотив тръгва в 09:40 ч. на 6 май от Горна Оряховица и ще се движи по маршрут до гара Трявна, със спирки във Велико Търново, Дряново и Бачо Киро - за желаещите да прекарат празничния ден на Дряновския манастир.

Инициативата е на БДЖ, а по време на пътуването ще се заснема и музикален клип на певицата Хилда Казасян.

Цената на двупосочния билет със запазено място е 29 лв. В състава на композицията ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от „Корона експрес”, който ще бъде разглеждан по време на самото пътуване като музей на колела.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Трявна

Към началото

Следвай ни