„Бъки“ поведе в Суперфинала

Водеща! „B-ki“-tr-gna-k-m-nova-titla
„Бъки“ тръгна към нова титла

 Отборът на „Бъки“ направи крачка към титлата в женското хандбално първенство, като записа категорична победа над състава на „Свиленград“ в първата среща от Суперфинала.

Момичетата на треньорката Веселина Златева изиграха много добър мач пред около 400 зрители в зала „Орловец“ и записаха категорична победа с 10 гола разлика - 28:18. Габровските хандбалистки решиха нещата в своя полза още през първата част. Домакините действаха великолепно в защита, а Ивон Дюлгерова имаше традиционно силни изяви на вратата. Това позволи на тима да дръпне в резултата и да направи разлика, която достигна до 8 гола на почивката - 15:7.

Авансът на „Бъки“ можеше да бъде и още по-сериозен ако не бяха допуснатите лековати грешки в нападение и добрите изяви на вратарката на „Свиленград“ Гергана Александрова. Габровските момичета започнаха със самочувствие и втората част и пет минути след подновяването на играта резултатът вече беше 18:7, което на практика сложи край на интригата. Леко отпускане на домакините позволи на тима от Свиленград да намали изоставането си до 7 гола - 23:16 в 50-та минута, но нова силна серия в края доведе до финалното 28:18. Мадлен Тодорова беше най-резултатна за успеха с 6 точни попадения.

Добър мач направиха Йоана Костова и Емилия Самуилова, реализирали по пет гола, традиционно силно игра и лидерът на тима - Лидия Ковачева, завършила също с 5 гола. За отбора на „Свиленград“ 7 пъти се разписа Кристина Миланова, 5 гола добави Миглена Христова.

„Изключително съм доволна. Днес момичетата показаха може би най-добрата игра в защита, която сме правили до момента. За мен най-важна е играта на отбора в дефанзивен план и съм изключително доволна от факта, че за 30 минути през първото полувреме допуснахме само 7 гола. Когато играем добре в защита, става по-леко и за вратаря, и Ивон също се представи великолепно в този мач. Все пак не трябва да забравяме, че имаме срещу себе си отбор съставен от доста по-опитни състезателки от нашите. Те знаят, че мачът в Свиленград е последния шанс за тях да запазят интригата за титлата жива, и ще дадат всичко от себе си, за да спечелят у дома. Трябва да се стегнем и да повторим днешното си представяне, ако искаме да приключим спора още следващата неделя. На този етап все още нищо не е решено“, коментира треньорката на „Бъки“ Веселина Златева.

Втората среща от Суперфинала е в неделя, 13-ти май, в Свиленград. При нов успех „Бъки“ ще вдигне шампионската титла. Ако отборът на „Свиленград“ спечели, ще се играе решаваща трета среща на 20-и май, отново в зала „Орловец“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни