2024 PEUGEOT 9X8 с изключителен графичен дизайн

PEUGEOT-9X8-versiya-2024-sche-debyutira-na-6-chasa-na-Imola
PEUGEOT 9X8 версия 2024 ще дебютира на 6 часа на Имола
    2024 PEUGEOT 9X8 ще направи своя състезателен дебют в 6-те часа на Имола (21 април), втори кръг от 2024 FIA World Endurance Championship.

    За да се възползват максимално от промените в разпоредбите, които позволяват на отборите да използват по-ефективна настройка на гумите, използвайки различни ширини отпред (29 см) и отзад (34 см), екипът на Peugeot Sport адаптира аеродинамиката на PEUGEOT 9X8 , като същевременно модифицира 90% от каросерията, която сега включва задно крило.
    За трета поредна година Peugeot Design и Peugeot Sport работят заедно, за да създадат много специална ливрея, проектирана изключително от вътрешните екипи на PEUGEOT. Емблематичният лъв на марката – символ на бързина, гъвкавост и сила – е в основата на дизайна.
    След първи пълен сезон в Световния шампионат за издръжливост на FIA, окуражаващо представяне в Льо Ман, първи подиум (3-ти) в Монца, и след като прекара голяма част от откриващото състезание на сезон 2024 начело в Лозайл, PEUGEOT 9X8 е снабден с няколко съществени подобрения за тази година в невероятно конкурентния клас Hypercar, включващ девет производителя и деветнадесет прототипа.
    В първоначалната си версия PEUGEOT 9X8 е проектиран с помощта на набор от спецификации, които отговарят на техническите регламенти, изготвени през 2020/2021 г. Между фазата на проектиране на автомобила и неговата състезателна поява през лятото на 2022 г., правилата се промениха, отваряйки потенциал за подобряване на представянето в определени области. Ето защо някои настройки на дизайна бяха преразгледани, за да се изпълнят амбициозните цели, поставени от Team Peugeot TotalEnergies.
    „Направихме избори, които вече не са правилните и тази разлика в представянето не беше достатъчно компенсирана от BOP (Баланс на представянето) през 2023 г.“, обясни Оливие Янсони, технически директор на Peugeot Sport. „Следователно идеята беше да се върнем към автомобилен дизайн, който е подобен на дизайна на автомобилите на нашите конкуренти, така че след това да бъде третиран еквивалентно от BOP. Ето защо решихме да се откажем от използването на еднаква ширина на гумите 31/31 см на всички колела, като избрахме да монтираме гуми 29 см отпред и 34 см гуми отзад. Строго погледнато, това не е нова кола, тъй като има същото шаси, но с доста подобрения. За да работят гумите ефективно, трябваше да променим центъра на тежестта на PEUGEOT 9X8, което означаваше да преместим определени компоненти и да олекотим други. И за да имаме по-добър аеродинамичен баланс, ние също трябваше да разгледаме преразпределението на аеродинамичните натоварвания, което доведе до проектирането наново на приблизително 90% от компонентите на каросерията, най-вече добавянето на задното крило. Освен всичко това, ние решихме да използваме тази нова хомологация, за да добавим някои подобрения на надеждността и производителността, за да ни дадат най-добрите възможности в шампионата.”
    Всички в Peugeot Sport работиха неуморно, за да преработят колата едновременно с участието си в кампанията на WEC 2023. „Това беше проект в рамките на проекта, което увеличи значително натоварването на екипа“, продължи Оливие Янсони. „Но успяхме да разчитаме на непоколебимата ангажираност на Team Peugeot TotalEnergies и сега очакваме с нетърпение да покажем резултата от тяхната упорита работа. Целта очевидно е да се върнем сред лидерите, да се борим редовно за подиуми и победи в състезанията.“
    Тези подобрения предоставиха и възможност за продължаване на работните отношения, започнали преди четири години с Peugeot Sport: „След првоначалния елегантен дизайн, който отбеляза завръщането на PEUGEOT в състезанията за издръжливост през 2022 г., произведението на художник Демски, отбелязваща Стогодишнината от 24-те часа на Льо Ман и 30-ата годишнина от първите три места на PEUGEOT в Льо Ман, сега се спряхме на дизайн, който разгръща „главата на лъва“ в различни мащаби“, обясни Матиас Хосан, PEUGEOT Brand Design Директор. „Този графичен дизайн, символизиращ „глутница лъвове“, предава чувството за колективност, което отразява перфектно ценностите на състезанията за издръжливост.
    Искахме да подчертаем този отборен дух и богатството от таланти в отбора. Дизайнът e в различни размери и различни цветове, взети от цветовата таблица на Peugeot Sport, включително черно, сиво, бяло и криптонит. Тази тема е засегната и в продуктите за лайфстайл мърчандайзинг, разработени от екипа за графичен дизайн на PEUGEOT.“
    PEUGEOT 9X8 версия 2024 ще дебютира на 6 часа на Имола. Точно в Имола на Autodromo Enzo e Dino Ferrari PEUGEOT постигна зашеметяващо класиране през 2011 г, спечелвайки пръвите три места.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни