“Портретът на Дориан Грей” с три номинации за театралните награди “Аскеер” 2024

Топ новина! Rabotata-na-Marieta-Golomehova-e-otbelyazana-s-nominatsii-v-kategoriite-za-„Stsenografiya“-i-za-„Kostyumografiya“. 
Работата на Мариета Голомехова е отбелязана с номинации в категориите за „Сценография“ и за „Костюмография“. 

Ново признание за зрелищния спектакъл на Драматичен театър - Габрово „Портретът на Дориан Грей“. Три номинации за театралните награди „Аскеер“ ще бъдат вписани сред успехите на спектакъла.

Работата на Мариета Голомехова по „Портретът на Дориан Грей“ е отбелязана с номинации в категориите за „Сценография“ и за „Костюмография“. 

А композиторът Милен Апостолов е номиниран в категория „Театрална музика“.

Милен Апостолов

Творческите постижения и на двамата са оценени и за друг театрален проект, в който участват - „Преображението“ по Франц Кафка, реж. Веселка Кунчева, Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

„Портретът на Дориан Грей“ е създаден по едноименния роман на Оскар Уайлд, след 10-дневно творческо ателие с тема „Да изгубиш себе си“, проведено от екипа на Веселка Кунчева, и последвал 3-месечен репетиционен процес. Текстът е писан от Веселка Кунчева и Полина Христова, а хореографията в спектакъла е дело на Явор Кунчев. Георги Атанасов е дизайнер на звука на продукцията.

След премиерата на спектакъла, която беше на 1 и 2 февруари, той вече пътува в едни от най-големите градове у нас - София, Варна и Стара Загора, и беше посрещнат с препълнени салони и убедителни овации от публиката. До края на театралния сезон предстоят следните представления:

10 май - Русе

14 май - Габрово

27 май - Велико Търново

17 юни - Ямбол

27 юни - Габрово

В „Портретът на Дориан Грей“ участват актьорите:

Адриана Димова, Александър Андреев, Атанас Димитров - Фози, Благовест Мицев (гост), Ванина Попова, Виолина Доцева, Дилян Николов, Димо Сава Димов, Добринка Тосева, Магдалена Славчева, Мелин Ердинч, Надежда Петкова, Поля Йорданова, Таня Йоргова, Цвети Пеняшки (гост)

Портретът на Дорийн Грей

На 24-ти май – в деня на най-светлия ни празник, празника на българската писменост, духовност и култура, в Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” Фондация „АКАДЕМИЯ АСКЕЕР” ще връчи за 33-ти път своите награди за постижения в театралното изкуство през изминалия сезон.

         Наградите „АСКЕЕР” са единствени по рода си театрални  награди в България, при които отличията се дават „от артисти – за артисти“ и всяко от тях е професионален и естетически избор на хора, правещи театър.

--
Поздрави,
Стойо Тинков

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Театър

Към началото

Следвай ни