Зеленогорски: „Реформаторският блок ще издигне кандидат за кмет на Габрово”

	Реформаторският блок ще издигне свой кандидат за кмет на Габрово,
Зеленогорски: „Реформаторският
Реформаторският блок ще издигне свой кандидат за кмет на Габрово, заяви на пресконференция в Габрово Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на РБ в 43-то Народно събрание и заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

На пресконференцията присъстваха областните лидери на „Движение България на гражданите“ - Нели Недева, на СДС - Антоан Згрипаров, и на ДСБ - Добромир Валачев.
Найден Зеленогорски съобщи, че партиите в коалицията имат много добър потенциал от кандидати за местните избори във всички български общини.
„Що се отнася до анализа и създаването на концепция за Габрово, ще ни трябва малко време. Но ви уверявам, че има достатъчно потенциал да изработим концепция както за Габрово, така и за всяка друга община в страната. И заедно с хората, които могат да я реализират, да ги представи на общественото внимание, за да получим подкрепата, която заслужаваме. Ние сме наследници на политически сили, които са имали кметове и в Габрово. В този смисъл Габрово е един град с изключително голям потенциал - заяви Зеленогорски. - Само европейски проекти не са достатъчни. Ние бихме искали да привлечем повече инвеститори, за да се създадат повече работни места. Какво би се случило, ако „Идеал Стандарт“ не беше стъпила в Севлиево? Какъв голям проблем би било това за Габрово, за Севлиево? Много български общини изпитват проблеми с осигуряване на сериозни инвеститори и създаване на работни места. Това не са само усилия на кмета или на областната управа. Трябва да има цялостна концепция за България. Аз съм председател на Комисията по регионална политика в парламента. От тази позиция мога да кажа, че в България има трайна диспропорция между Северна и Южна България. Има разлика между Югозападен регион с център София и Северозападен регион с център Видин, Враца, Монтана. Трябва да се изгради цялостна концепция, която да намалява тези диспропорции, пропастта между различните региони в страната. Ние на север имаме сериозни проблеми. Трябват ни проекти, които да ни отворят към Южна България, към Турция, Гърция. Да направим „Хемус“, да се отворим към Румъния. Да се опитаме да направим така, че икономиката да функционира, не само на основа на европейските проекти, защото в един момент те ще секнат и какво ще правим тогава? В град като Габрово, със стари индустриални традиции, трябва да се мисли какви сериозни бизнеси могат да се привлекат в областта и в Севера като цяло. Габрово има своите достойнства - стара индустрия, университет, хора с потенциал. Убеден съм, че може да се направи още много. Ще издигнем кандидат за кмет на Габрово и ще използваме неговите възможности за още по-доброто развитие на града. Неслучайно казах Севлиево, защото повечето хора пътуват натам, което означава, че тук е трябвало да се положат повече усилия за привличане на инвеститори. Имаме кандидати, които могат да се справят във всички български общини“ - категоричен е Зеленогорски.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни