Заслужени награди и признание за двама габровски учители в НК „Учител на годината“ 2019

Топ новина! Zasluzhеni-nagradi-i-priznaniе-za-dvama-gabrovski-uchitеli-v-NK--Uchitеl-na-godinataa-2019
uchitel-na-godinata-4.jpg
Заключителният етап на на ХХІІ национален конкурс "Учител на годината "2019, организиран и проведен от Синдиката на българските учители на 10 май 2019 в хотел „Балкан“ – София, е още едно даказателство за изключителната грижа на съсловната организация за издигане на авторитета на професионално доказалия се български учител.

Гости на тържеството бяха: вицепрезидентът на РБългария г-жа Ил.Йотова, Министърът на МОН г-н Кр.Вълчев, президенът на КНСБ г-н Пл.Димитров, кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, председателите на сдружението на директорите в средното образование Д. Стаматов и А. Александров, директори на дирекции в МОН, началници на Регионални управления в страната. Приветствие към номинираните учители направи министърът на МОН Кр.Вълчев, който акцентува върху тезата, че учителите са "най-важният актьор в класната стая" и че "най-важната инвестиция на държавата са УЧИТЕЛИТЕ", както и д.ик.н. Янка Такева, която поздрави участниците в конкурса за смелостта да приемат предизвикателството да бъдат иновативни и успешни преподаватели в съвременното българско училище.

За чест на габровската педагогическа колегия двама от номинираните четирима учители станаха носители на голямата награда на СБУ "Учител на годината" 2019 : Владилена Катевска – ст. учител от Национална Априловска гимназия - Габрово в "Хуманитарно направление" и Георги Христов - учител в ПТГ "Д-р Никола Василиади" в направление "Млади учители".  Със специалната награда на Председателя на СБУ г-жа Янка Такева са удостоени: Илза Атанасова – ст.учител в ОУ "Неофит Рилски" и Радка Петрова – ст.учител в ПМГ "Акад. Ив. Гюзелев".

Номинираните учители от страната са най-изявените представители на родната педагогическа колегия, те получиха награди от издателствата "Булвест", "Анубис", „Тангра“ и др. На финала водещият Др. Драганов поздрави отличените колеги с няколко обичани български песни: "Хубава си, моя горо", "На теб Българийо", и допринесе за приповдигане на атмосферата в навечерието на 24 май - големия празник на българската писменост и култура.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото