Започна подмяна на изкуствената трева на игрището в СК "Христо Ботев"

Podmyanata-na-nastilkata-veche-e-v-hod
Подмяната на настилката вече е в ход

В най-удобния момент – в ситуацията на извънредно положение и забрана за ползване спортните обекти и провеждане на всякакъв вид масови мероприятия, стартира реализацията на проекта по обновяване на изкуствената тревна настилка на футболното игрище в спортен комплекс „Христо Ботев“.

Вчера фирмата изпълнител започна премахването на сегашната настилка. Предвижда се подравняване и уплътняване на основата с необходимите материали, полагане на нова изкуствена трева и пълнеж. Игралното поле ще бъде оразмерено и наново разчертано, ще бъдат доставени и две нови седем метрови футболни врати.
Средствата за реализацията на дейностите се отпускат безвъзмездно от ММС. Община Габрово кандидатства с проект по Наредба № 4 в края на 2019 година, който беше одобрен от спортното министерство.
Теренът (4 515 м2) в сегашния си вид бе реконструиран през 2011 г. Тогава бившето сгуриено игрище се превърна в терен с изкуствената трева. Поставено беше външно осветление, монтирани бяха и зрителски трибуни.
В изминалите девет години игрището се ползва активно за тренировки на футболните клубове, официални срещи на подрастващите, турнири и различни други спортни прояви на местно и национално ниво. Ползват го и любители на футболната игра.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни