Задържаха пиян габровец, влачил куче с колата си

<p> Късно през нощта на 16 юни габровски полицаи са задържали
Задържаха пиян габровец, влачил куче с колата си

 Късно през нощта на 16 юни габровски полицаи са задържали 49-годишен мъж, пиян, който бил завързал куче за колата си и го влечел по пътното платно към местността Узана. Мъжът бил арестуван и прибран за 2

Полицаи получили сигнал чрез спешния 112 и открили 49-годишният мъж да влачи животното по пътя към Узана
РУЖА ЛЮБЕНОВА

Със снимка на влаченото куче!

Късно през нощта на 16 юни габровски полицаи са задържали 49-годишен мъж, пиян, който бил завързал куче за колата си и го влечел по пътното платно към местността Узана. Мъжът бил арестуван и прибран за 24 часа, а раненото животното – освободено и прегледано от ветеринар.
Това е резюме от официалното съобщение на Областната дирекция на МВР, а подробностите по случая открихме в социалната мрежа. На 16 юни т. .г, около полунощ „прибирайки се от работа, на пътя Узана за квартал Радецки се натъкнах на тази картина - написа друг габровец. - Куче, завързано за кола, е теглено по пътя. Добри хора от Зелено дърво спират идиота и викат полиция. Индивидът, който е за разстрел, кара колата с над 2,30 промила алкохол. Кучето е прегледано, раните са обработени и го прибрах в къщи.Сега ще чакам да мине делото, за да може съдията да ми даде попечителство над животното.В момента ще се грижа аз за невинната животинка и ще се боря да я осиновя. Искам да помоля!ХОРА ГЕНЕТИЧНИЯТ НИ МАТЕРИАЛ ВЕЧЕ НЕ СТАВА ЗАГИВАМЕ ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО....“, е написал човекът, погрижил се за раненото животно.
Сигналът за жестоката приумица но пияния мъж е подаден на 16 юни около 23,50 часа на спешния телефон 112, уточниха вчера от полицията. Улицата на престъплението е „Козещеца“, а насилникът бил завързал кучето на лек автомобил „Опел Астра“. „След сигнала към мястото незабавно е насочен автопатрулен екип, който установил и задържал водача - 49-годишен мъж от Габрово. Кучето,с неустановена порода, е освободено. Животното било с наранявания по главата, шията и лапите. Прегледано е от ветеринарен лекар, а грижите и лечението са поети от гражданин. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 2,33 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325 Б, ал. 1 от Наказателния кодекс. Този текст е за всеки, който „като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане. Той наказва виновните с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. Ако престъплението е извършено от човек, който „осъществява дейност или професия, свързана с отглеждане на животни или полагане на грижи за тях, ако е по начин или със средства, опасни за живота на хора или животни, по особено мъчителен начин за животното или с особена жестокост, на публично място или в присъствието на малолетно или непълнолетно лице, или повторно, наказанието скача – затвор от една до три години и глоба от две хиляди до пет хиляди лева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни