За втори път наградата „Икар“ отива в Севлиево

Препоръчана! Za-vtori-pat-nagradata-Ikar-otiva-v-Svlivo
За втори път наградата „Икар“ отива в Севлиево

За втори път от основаването от Българската стопанска камара на голямата награда „Икар“, статуетката на проф. Велислав Минеков отива в Севлиево. Този път заслугата е на „Идеал Стандарт-Видима“ АД. През 2005 г.

За втори път от основаването от Българската стопанска камара на голямата награда „Икар“, статуетката на проф. Велислав Минеков отива в Севлиево. Този път заслугата е на „Идеал Стандарт-Видима“ АД. През 2005 г., когато е учредено отличието, първи негов носител за областта е тогавашния кмет на Севлиево Йовко Йовков за „високия му принос при осигуряване на икономическа и административна среда за привличане на чуждестранни инвестиции, изграждане на нови производствени мощности и постигане на висока степен на съчетаване на обществения и частен интерес“.

По време на официалната церемония Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт - Видима“ АД получи наградата за принос в развитието на икономиката на България лично от министъра на икономиката Емил Караниколов, който заяви: „Радвам се, че на „Идеал Стандарт - Видима“ ще връча наградата, защото имам приятелски чувства към тях. Надявам се отново да ме поканят при откриването на нови инвестиционни проекти“.

Ярослав Дончев благодари на БСК за наградата и отправи поздрав към всички отличени компании. „Наградата на Камарата е признание за развитието и постиженията на „Идеал Стандарт - Видима“ в Севлиево, зад които стоят труда и отдадеността на близо 3300 работници и служители на компанията. През 2005 година, когато се учредяват наградите, един от първите носители на статуетка „Икар“ е тогавашният кмет на Севлиево - Йовко Йовков за принос при осигуряване на благоприятна среда за привличане на чуждестранни инвестиции. Днес, 13 години по-късно, мога да Ви уверя, че когато бизнес, браншови организации, местни и национални държавни институции работят в партньорство, то неминуемо допринасят за развитието на икономиката в България!“, подчерта Ярослав Дончев.

Отличените компании бяха поздравени от генералния директор на най-голямата и влиятелна бизнес организация в Европа BusinessEurope - Маркус Байрер, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-то НС, членове на УС на БСК - акад. Стефан Воденичаров, Радосвет Радев, Величко Александров и проф. д-р Марин Христов, Маргарита Попова - зам.-председател на БСК и Добри Митрев, зам.-главен секретар на Камарата. Наградите „ИН-5“ на Българска стопанска камара отразяват петте основни стълба на икономическия просперитет - индустрия, инвестиции, иновации, интелект и инициатива. Това са и петте категории, в които отличията са в три степени: диплом и реверен знак; диплом и почетен сребърен знак и голямата награда - статуетката “Икар”, изработена от талантливия български скулптор проф. Велислав Минеков.

За 13-те години от основаването на наградите „Икар“, БСК е отличила през 2008 г. с почетен реверен знак и грамота Мариана Печеян, прокурист на „ВСК Кентавър-ИЗ Динамика“ в Дряново, за инвестиционна активност и пазарна реализация на продуктите, а през 2009 г. също с почетен реверен знак и грамота управителя на „Фулмакс 21“ АД в Габрово Райко Райков за внедрена нова технология в производството и обработката на кожи и въвеждане в експлоатация на нов цех с пречиствателна станция през 2008 г.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото