За 55-ти път Техническия университет посрещна своите първокурсниците

Топ новина! Za-55-ti-pat-Tеhnichеskiia-univеrsitеt-posrеshtna-svoitе-parvokursnitsitе
TU2-16-09-19.jpg
Вчера за 55-та поредна година габровският Технически университет посрещна своите пъвокурсници.

В препълнененото фоайе на Университетската библиотека новото студентско попълнение на висшето учебно заведение в Габрово бяха посрещнати от ректора на университета проф. дтн инж. Райчо Иларионов. Той отправи към тях своите напътствени думи, в които подчерта, че за да бъдат добри специалисти е важно да проявят упоритост, трудолюбие и последователност в усвояването на нелеката инженерна професия. „Специалисти, завършили габровския университет работят в предприятията и заводите, в научните институти и университетите в цялата страна и в чужбина“ – заяви в приветственото си слово той. И допълни, че немалка част от тях вече развиват собствен бизнес или са ръководители във водещи компании в региона и страната. Като пример, който да следват новите габровски студенти ректорът посочи инж. Николинка Хинкова, която е завършила ТУ и е съсобственик е в няколко компании, част от които и управлява. Проф. Иларионов отбеляза още, че завършилите своето образование в габровския университет имат възможност да получат освен българската си диплома и германска, благодарение на сътрудничеството на ТУ в града и германски технически университети.

По-късно г-жа Хинкова и инж. Лена Георгиева, председател на ОбС в Габрово, отправиха приветстия към първокурсниците.

Най-новите габровски студенти бяха поздравени и от студентката от ОКС „Магистър“, специалност „Публична администрация“ Изабела Йонкова.

Ръководството на университета пожела на първокурсниците много успехи и упоритост в усвояването на знания, а по-късно студентите бяха посрещнати и от екипите на катедрите, в които ще се обучават.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни