Йордан Лечков и Борислав Попов идват за 100 години футбол в Габрово

Dancho-Lechkov-likuva-sled-gol-shed-ov-r-sreschu-Germaniya-na-Svetovnoto-v-SaSCH-94
Данчо Лечков ликува след гол-шедьовър срещу Германия на Световното в САЩ"94

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков и изпълнителният директор на централата Борислав Попов са потвърдили своето присъствие в събота на стадион „Христо Ботев“, където ще бъде отбелязан 100 годишният юбилей на футбола в град Габрово.

Датата 21 септември е същата, на която през 1919 година на Колодрума, където днес се намира „Буря“ АД, е изигран първия официален футболен мач между отборите на Габрово и Горна Оряховица.

100 години по-късно дербито ще се повтори на стадион "Христо Ботев" с участието на футболните ветерани от двата града. Двубоят ще започне в 17.30 часа. Преди него на терена ще демонстрират своите умения и малките футболисти от Габрово и Горна Оряховица, които ще изиграят двубоите си от зоналните първенства по Футбол 7 и Футбол 9 към.

Официалната част ще започне в 18.00 часа, когато е церемонията по връчване на отличия за принос в развитието на футбола в Габрово. След нея зрителите ще станат свидетели на футболно шоу между ветерани на Габрово и сборен отбор от бивши играчи на „Левски“ и националния отбор на България, като Ангел Станков, Красимир Коев, Стефан Василев, Йордан Иванов - Пиката, Краси Борисов, Бончо Генчев, Стефан Павлов - Фифи Перото, Емил Спасов, Дончо Донев, синовете на Иван Вуцов - Руслан и Велислав Вуцови и др.

Съдии и на двете футболни срещи на ветераните ще бъдат бившите габровски международни рефери Антон Генов, Йосиф Ронков, Николай Петров и Георги Йорданов.

Програма 21 септември 2019 г. /Стадион „Христо Ботев“, Габрово/14.00 ч. Футболна среща между отборите на Габрово и Горна Оряховица - първенство по Футбол 7 към Зонален съвет Велико Търново

15.30 ч. Футболна среща между отборите на Габрово и Горна Оряховица - първенство по Футбол 9 към  Зонален съвет Велико Търново

17.00 ч. Откриване на изложба

17.30 ч. Футболна среща Ветерани Габрово - Ветерани Горна Оряховица, посветена на първата официална футболна среща в Габрово, играна от двата отбора на 21 септември 1919 г.

18.00 ч. - 100 години габровски футбол - церемония по връчване на отличия за принос в развитието на  футбола в Габрово

18.30 ч. - Футболно шоу - ветерани

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото