„Янтра Габрово” записа равенство в първата лятна контрола

Топ новина! <p>Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ записа равенство в първата си
„Янтра Габрово” записа равенст

Мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ записа равенство в първата си предсезонна контрола. Габровският тим прие на стадион „Христо Ботев“ състава на „Павликени“, а срещата играна под проливния дъжд приключи при резултат 2:

 Възпитаниците на треньора Илия Пендов поведоха в 7-та минута с попадение на Стефан Гинчев, в 24-та сами възстановиха равенството. След центриране на Ивайло Христов и  неразбирателство между вратаря Генчо Стефанов и Борислав Гецов, последният изпрати топката в собствената си врата за 1:1. До края на полувремето гостите удариха и греда, а попадение на Димитър Кушев беше отменено заради засада. Хубав удар на Ивайло Иванов от пряк свободен пък беше отразен от стража на „Павликени“. През втората част гостите отново излязоха напред. С чудесен изстрел от около 25 метра Денчо Шипкалиев забоде топката под напречната греда и направи резултата 1:2, а 7 минути преди края едно от новите попълнения, Александър Дамянов,  се разписа директно от корнер и фиксира крайното 2:2.
През първата част „Янтра“ игра в състав: Стойчо Ганчев, Христо Минчев, Калоян Илиев, Мартин Ангелов, Павел Василев, Александър Дамянов, Веселин Станчев, Захари Михайлов, Иво Георгиев, Ивайло Христов и Ивайло Иванов. През вторите 45 минути в игра влязоха Станислав Станчев, Милен Панчев, Денислав Минев, Ивайло Тодоров-Бланко, Александър Аспарухов, Ивайло Тодоров-Савата, Митко Георгиев, Ивелин Стоянов. Новият старши треньор Петър Кръстев заложи на нова схема с трима в защита, петима в средата на терена и двама в нападение. Предвид факта, че това беше първа проверка и момчетата бяха направили едва четири тренировки преди двубоя с „Павликени“, може да се отбележи, че така построен отборът стоеше доста добре на терена и показа различен облик, особено през първата част, когато играта се водеше предимно в половината на гостите. След срещата Петьо Кръстев коментира: „Доволен съм от играта, особено през първата част. Получи се това, което исках да видя. Тримата централни защитници успяваха добре да изнасят топката, давахме на всяка атака максимална широчина и се получиха добри нападения. Ясно е, че на този етап физически сме поизостанали, но мисля, че сме на прав път. Милен Панчев ще остане при нас. Много се надявам, че той ще ни помогне в първенството, защото познаваме добре качествата му - бърз футболист, който ще даде нужната острота на атаката ни, а пък и човек, който милее за габровския футбол. Сашо Дамянов, който дойде от „Трявна“, също е едно добро попълнение и ще ни внесе разнообразие в халфовата линия, точно там, където имаме нужда от добри играчи“.Следващата проверка на тима ще бъде в петък отново на стадион „Хр. Ботев“. Съперник ще бъде съставът на „Левски 2007“ от Левски, а срещата ще започне в 18 часа.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни