„Янтра Габрово” писа шестица на „Ботев”(Козлодуй)

Топ новина! „Yantra-Gabrovo”-pisa-shestitsa-
„Янтра Габрово” писа шестица

С хеттрик на Пламен Кожухаров, по едно попадение на Мирослав Косев и Иво Христов, и автогол на домакините, габровският тим надигра като гост предпоследния в класирането - „Ботев“ (Козлодуй), с 6:2 и се изкачи на осмата позиция във временнот

Треньорът на „Янтра“ заложи на Кольо Андреев на вратата. Като централна двойка в защита действаха Мартин Ангелов и Калоян Илиев, а крайни бранители бяха Иван Стефанов и Ивайло Тодоров. В халфовата линия играха Кристиян Иванов и Денис Гинев, а на фланговете - Миро Косев и Милен Панчев. Ивайло Иванов подпомагаше Пламен Кожухаров от по-задна позиция.
Домакините, които преди този кръг имаха само три точки в актива си от три равни мача, излязоха „на кръв“ и заложиха на твърда игра, като идеята очевидно бе да сплашат съперниците си, а и съдията, още в началните минути. Футболистите на „Янтра“ обаче не се огънаха. Габровските момчета демонстрираха агресия и хъс на стадиона в Козлодуй и напълно надиграха състава на „Ботев“.
Двубоят започна с важно спасяване на Кольо Андреев в 7-та минута, а след още толкова „Янтра“ вече водеше с 0:1. След добър авантаж на рефера Мирослав Михайлов Кристиян Иванов даде добър пас към Пламен Кожухаров, а нападателят се възползва от неумелата намеса на вратаря и реализира на празна врата. В 24-та минута „Ботев“ стигна до изравняване, след центриране от корнер, но радостта на домакините беше кратка. 180 секунди по-късно Миро Косев овладя топката на границата на наказателното поле, Кожухаров я пое и за втори път матира вратаря на домакините. Преди почивката „Янтра“ реализира и трети гол, като в основата му отново беше Кожухаров. Нападателят притисна бранител на домакините до тъча и той върна неразчетено към вратаря, а Миро Косев открадна топката и отблизо покачи на 1:3.
Втората част започна страхотно и само три минути след почивката габровският тим вече водеше с три гола. Кристиян Иванов и Пламен Кожухаров изпълниха по чудесен начин заучена комбинация от пряк свободен и „осмицата“ на „Янтра“ покачи на 1:4. В 56-та минута домакините направиха добра атака и намалиха пасива си. Импулсът от гола ги държа още петнайсетина минути, но натискът им беше хаотичен и не доведе до сериозни опасности за Кольо Андреев. Постепенно и силите на козлодуйци привършиха, и за нападателите на „Янтра“ се отвориха много свободни пространства.
В минутите до края габровските футболисти направиха няколко добри контраатаки, две от които реализираха, а веднъж гредата спаси домакините. В 82-та минута, след поредното чудесно отиграване на Пламен Кожухаров, Милен Панчев нанесе удар, а Иво Христов засече на малкия пеналт за 2:5. В самия край на срещата домакините си отбелязаха и автогол, след центриране на Иво Георгиев, с който беше оформено крайното 2:6.
„Янтра Габрово“ вече е с актив от 14 точки на осмата позиция в класирането. В следващия кръг габровският тим ще приеме на стадион „Христо Ботев“ състава на „Ком“ (Берковица). Двубоят е в неделя, 26 октомври, от 14.30 часа.

Резултати от X кръг:
Ботев 2008 (Козлодуй) - Янтра (Габрово) 2:6
Ком (Берковица) - Ботев (Луковит) 3:1
Левски 2007 (Левски) - Видима-Раковски (Севлиево) 2:3
Академик (Свищов) - Павликени (Павликени) 3:0
Етър-Велико Търново - Ювентус (Малчика) 4:1
Партизан (Червен бряг) - Спартак-Плевен 0:2
Ситомир (Никопол) - Бдин 1923 (Видин) 3:5
Класиране:
1. Спартак 33:2 28
2. Видима 20:13 22
3. Бдин 23:15 21
4. Етър 24:9 20
5. Академик 21:6 20
6. Левски 13:14 16
7. Ботев (Лук 19:20 5 8. Янтра Габрово 21:17 14
9. Партизан 14:19 12
10. Ком 16:24 11
11. Ювентус 13:24 0
12. Павликени 13:25 7
13. Ботев (Козл) 8:24 3
14. Ситомир 7:33 1

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото