„Янтра 2013“ поднесе изненадата в първия кръг на Държавното по футбол за жени

Водеща! Iznenadvasch-kraen-rezultat-v-Plovdiv
Изненадващ краен резултат в Пловдив

Дебютантът в Държавното първенство по футбол за жени „Янтра 2013“ поднесе изненадата в първия кръг на първенството за сезон 2020/2021, побеждавайки като гост състава на „Пълдин“ (Пловдив).

 Воденият от Радомир Николов габровски тим се наложи с 2:1 в двубоя игран при много добри условия в село Труд.

Двата състава започнаха мача прибрано и предпазливо. В 8-та минута Преслава Иванова изработи фаул на добра позиция и от около 25 метра с добър изстрел разпечата вратата на домакините. Това 0:1 се запази до почивката. През втората част „Янтра 2013“ игра по-прибрано, а в нападение разчиташе на контраатаки. Добрите колективни действия във фаза защита и няколкото чудесни намеси на вратата на Цветелина Владимирова не позволиха на домакините да отбележат гол. Габровският тим дочака своя момент и 82-та минута, след грешка в отбраната на домакините, Преслава Иванова открадна топката, преодоля вратарката на домакините и на празна врата не сбърка – 0:2. В оставащите минути отборът на „Пълдин“ увеличи натиска и успя да стигне до попадение секунди преди края, но не и да измъкне точката. Двубоят завърши при резултат 1:2.

 

"Изключително много съм доволен от момичетата. Нямам думи да опиша чувството от това да спечелим първи три точки в първия мач на габровски отбор в ДП за жени по футбол. Показахме перфектна тактическа дисциплина, много желание, битка за всяка педя земя и резултатът е налице. Имахме няколко отсъстващи момичета от основния състав, но по-малките оправдаха напълно доверието, което им бе гласувано и показаха, че на тях ще може да се разчита. Сега е важно по най-бързия начин да забравим еуфорията от победата и да се готвим за първото ни домакинство срещу Севлиево лейдис, които е един опитен и добре сработен отбор. Надявам се, че ще успеем да извлечем максимума от него и като игра, и като точки", коментира след срещата щастливият наставник на „Янтра 2013“ Радомир Николов.

 

Срещу „Пълдин“ „Янтра 2013“ игра в състав: Цветелина Владимирова, Цветелина Петкова, Ивелина Рангелова, Виктория Вилиянова, Сара Тодорова, Габриела Генчева, Преслава Василева, Благовеста Ненова, Алисия Попова, Надежда Иванова, Преслава Иванова. На почивката в игра се появи Йоана Борисова, а през второто полувреме влязоха Миглена Георгиева, Камелия Таукова и Гергана Хубанова.

 

В останалите срещи от I кръг се получиха следните резултати:

 

ЖФК Варна“ (Варна) - „Бароко“ (София) 1:0

 

„Локомотив“ (Стара Загора) - „Левски“ (Чепинци) 8:0

„Етър ВТ“ (Велико Търново) - „ЛП Супер спорт“ (София) 2:2

„Риал“ (Ковачевци) - „Локомотив 1926“ (Пловдив) 0:2

„Енко“ (Пловдив) - НСА (София) 0:3

„Севлиево лейдис“ (Севлиево) - „Пирин лейдис“ (Благоевград) 2:2

В събота, 12 септември, „Янтра 2013“ ще приеме състава на „Севлиево лейдис“. Мачът е на стадион „Априлов“ от 17.00 часа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото