Владо Искров ожени капитана си

Топ новина! Vlado-Iskrov-kumuva-na-Nikolai-i-Nikoleta-Vaklinovi
Владо Искров кумува на Николай и Николета Ваклинови
Треньорът на националния отбор по баскетбол в инвалидни колички Владимир Искров, заедно със своята съпруга Анелия, бе главно действащо лице, след младоженците, на сватбата на капитана на тима Николай Ваклинов.

Състезателят на "Панатинайкос", който има и няколко титли от българското първенство, се врече във вечна вярност на любимата си Николета Тодорова, вече Ваклинова, в емблематичния комплекс "Райски залив" край Троян.
През юни Николай и Искров стигнаха до третото място в Дивизия С на Европейското по баскетбол първенство в Сараево. Там националите загубиха от Хърватия с 34:64 и от домакините с 32:82, но надделяха над Унгария с 68:16, сломиха Чехия с 58:46 и записаха служебна победа над Ирландия. Ваклинов, очаквоно беше сред най-резултатните състезатели. Представянето на българите в Босна и Херцеговина бе оценено като много добро. През 2019 г. на Европейското в София тимът завърши на шесто място в София. Тогава националите ни отсъпиха на Ирландия с 38:61 точки, паднахи и от Чехия.

Владо Искров със съпругата си Анелия


„Доволни сме - сподели тогава  Искров. - От Сърбия, и Португалия загубихме съответно с 6 и с 11 точки. Но те съставени от много опитни играчи. Мисля, че догодина ние ще ги задминем като игра. Смятам, че ако домакинстваме на Европейското първенство следващото лято, ще имаме всички шансове за още по-добро представяне и спечелване на промоция в Дивизия Б.“
Ваклинов се занимава с баскетбол в инвалидни колички от 2011-та. Като младеж е бил волейболист - част от отбора на "Славия". При тежка травма през 2008-ма чупи прешлени на гръбнака...
Владо Искров е член на Управителния съвет на Баскетболен клуб "Чардафон". Той бе старши треньор на юношите, които през сезон 2013-2014-та пропуснаха шампионската титла, след като минути преди края на финала водеха на "Балкан" в Ботевград и се задоволиха със сребърните медали. По-голямата част дублираха успеха си и с трето място изключително силната Младежка лига, където останаха след "Академик" (Пловдив) и Икономически университет-Варна, след като в малкия финал се наложиха над "Рилски спортист". Със същите момчета "Чардафон" стигна до шестото място в полупрофесионалната тогава "А" група.
Владо Искров и Николай Ваклинов представиха баскетбола в инвалидни колички и на последните издания на най-големия баскетболен камп в България - този в Габрово - IBC.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни