Влади Станчев ще играе на Евро`2018 по футзал за спортисти с увреден слух

Водеща! 	Там отборът ни стартира с поражение от домакините (2:4), но
Влади Станчев ще играе на Евро`2018 по футзал за спортисти с увреден слух

Там отборът ни стартира с поражение от домакините (2:4), но след това постигна две впечатляващи победи – над Холандия с 6:1 и Шотландия с 9:0. В крайното класиране България, Израел и Холандия завършиха с актив от по 6 точки, но тимът ни зае първото място

Габровецът Владимир Станчев беше част от националния отбор на България по футзал за хора с увреден слух, който извоюва правото да участва в Европейското първенство през 2018 година в Тампере (Финландия). Влади попадна в селекцията на играещите треньори Христо Петков и Пламен Петков и облече екипа на България за квалификационния турнир в Тел Авив (Израел).
Там отборът ни стартира с поражение от домакините (2:4), но след това постигна две впечатляващи победи – над Холандия с 6:1 и Шотландия с 9:0. В крайното класиране България, Израел и Холандия завършиха с актив от по 6 точки, но тимът ни зае първото място в групата с най-добра голова разлика. За Евро`2018 се класира и съставът на домакините. Влади Станчев взе участие и в трите мача и успя да запише името си сред реализаторите при успеха над „лалетата“ с 6:1.
„Организацията на квалификационния турнир беше на високо ниво и се представихме много добре, с изключение на първия мач с домакините от Израел, в който бяхме много притеснени. Радващото е, че след това успяхме да се съвземем и да покажем истинското си лице както срещу Холандия, така и в последния мач срещу Шотландия. Предстоящото Европейско първенство ще бъде в началото на декември следващата година в Тампере. Надявам се да се подготвим максимално добре и да се представим достойно. Повечето момчета в отбора сме в напреднала за футбола възраст, между 32 и 35 години, и това се явява последна възможност да вземем медал на Европейското първенство“, сподели Влади.
Живот и здраве, предстоящото участие на Евро`2018 в Тампере ще бъде седмо за него на сериозен форум с националния отбор на България за хора с увреден слух. Той вече е представял страната ни на световните първенства в София (2007 година, 5 място) и Йоребро (Швеция`2011, 4 място) и на европейските в София (2002 и 2014 година, съответно 13 и 10 място), Москва (2006, 13 място) и Винтертур (Швейцария`2010, 4 място).

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни