„Виктория“ и „Балкан“ са първите четвъртфиналисти

Водеща! Viktoriiaa-i--Balkann-sa-parvitе-chеtvartfinalisti
MF2019-40.jpg

„Виктория“ и „Балкан“ са първите четвъртфиналисти Отборите на „Виктория“ и „Балкан“ (Плачковци) са първите четвъртфиналисти в XXVII-я турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово.

Съставът на „Виктория“ стигна сравнително лесно до успеха с 6:1 над „Меделин 96“. След като нямаха късмет през първото полувреме, пропуснаха куп голови възможности и цели 4 пъти уцелиха гредите, през втората част тъмно сините коригираха мерника и головете заваляха. Стефан Иванов изведе тима си напред с остър изстрел в 25-та минута, а секунди след него Илиян Тосунов удвои аванса на „Виктория“. Последва още една греда и попадение на Петър Казаков за 3:0. След шестия сблъсък на топката с някоя от гредите на севлиевската врата Стефан Иванов отново се разписа за 4:0, а Казаков и Минчо Едрев направиха резултата 6:0. Секунди преди края на редовното време Иван Иванов реализира почетно попадение за отбора на „Меделин 96“, който приключи участието си в турнира

„Виктория“ продължава напред и очаква да научи на съперника си на четвъртфиналите, който ще бъде излъчен в двубоя между „Копакабана“ и „Карата ауто“ тази вечер.

Зрелищен мач завършил с изпълнението на допълнителни удари за определяне на победителя направиха отборите на „Балкан“ и „Веспа“. Първата част премина при леко надмощие на „Веспа“, но до гол първи стигна отборът на „Балкан“. Много красиво попадение наниза Димитър Милев с удар от воле почти от центъра. Наред с останалите ситуации, в последните секунди на полувремето „Веспа“ имаше отлична възможност да изравни, но я пропусна.

Пет минути след почивката Атанас Георгиев оползотвори добра асистенция на Милен Тонев и възстанови равенството, но секунди по-късно Алекс Згрипаров отново изведе „Балкан“ напред с удар и рикошет в тялото на Николай Енев. Късметът помогна на „Веспа“ да не инкасира и трети гол след удар в гредата на Димитър Милев. Контузия извади от игра един от опитните играчи на „Балка“ - Красен Кръстев, и това може би помогна на синьо-белите от „Веспа“, които успяха да изравнят 4 минути преди да края на редовното време. Разписа се капитанът Милен Тонев с шут по диагонала за 2:2. Така още в първия ден от елиминационната фаза се стигна до изпълнението на допълнителни удари за определяне на победителя. При тях в герой се превърна вратарят на „Балкан“ Мирослав Киров, който отрази изстрелите на Георги Петков и Милен Тонев от 7 метровата линия и класира отбора си за четвъртфиналите с общ резултат от мача 6:5.

Съперник на „Балкан“ в следващия кръг ще бъде победителят от двойката „Шести участък“ - „ФК Старо село 777“. Този мач също е днес.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни