Верижна катастрофа край Враниловци

Dvе-konfliktni-krastovishta-kraa-Vranilovtsi-ima-na-glavniia-pat-Gabrovo---Sеvliеvo-
Две конфликтни кръстовища край Враниловци има на главния път Габрово - Севлиево

Верижна катастрофа стана на събралото доста негативи кръстовище за с. Враниловци, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Около 12,20 часа на обяд в събота, 2 февруари, там се удариха три коли.

Началото на катастрофата дал лек автомобил „Сузуки“, с кърджалийска регистрация, пътуващ в посока Севлиево и управляван от 59-годишен жител на Долни Дъбник, Плевенско. Той блъснал движещия се пред него автомобил „Пежо“, зад чийто волан седял 52-годишен мъж от Габрово. Вследствие удара „Пежо“-то навлязло в лентата за насрещно движение, където блъснало движещия се в посока Габрово лек автомобил „Ситроен“. Той бил управляван от 51-годишен жител на Севлиево. При катастрофата е пострадал габровецът с „Пежо“-то. 52-годишният мъж е получил счупване на капачката на коляното на левия крак. Никой от тримата водачи не е бил употребил алкохол, преди да седне зад волата, проверили катаджиите.

Само преди дни от пресцентъра на Областния управител в Габрово съобщиха относно проблемния разклон за Враниловци. „След проведени срещи на Областния управител Невена Петкова и кмета на Габрово Таня Христова с ръководството и експерти от Агенция „Пътна инфраструктура“ бяха определени мерки за реорганизация на движението към село Враниловци в полза на местната общност. „Обсъдихме разумни варианти за решаване ситуацията, възникнала при изпълнението на рехабилитацията на пътя Габрово – Севлиево.

Като първа стъпка, в кратки срокове, по указания на Агенция "Пътна инфраструктура“, ще бъдат наложени задължителни ограничения на скоростта - до 60 км/ч и положена шумна маркировка в проблемните участъци. Влизането от Габрово към Враниловци по старото трасе ще бъде разрешено само за автобусите, които се движат по утвърдени маршрути (допустимо съгласно нормативната база - чл. 67, ал.2 от Наредба 18 за сигнализация на пътищата с пътни знаци), а асфалтовата настилка там ще бъде възстановена в обхвата, съществувал преди рехабилитацията“, съобщи Таня Христова.

Очаква се във възможно най-кратки срокове, дадените от АПИ указания да бъдат изпълнени от строителите, ангажирани с обекта. Предстоят и допълнителни мерки към организацията на движението в участъка, чиято цел е да допринесат към сигурността на пътуващите и транспортното обслужване в района, уточни още кметът на Габрово.Трите институции се обединиха около решението за обособяване на самостоятелна лента за изчакване при ляв завой в зоната на кръстовището, западно от с. Враниловци, което ще е общата им цел през настоящата година.”

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото

Следвай ни