Васил Папазов: "Път назад към СДС няма!"

	Може и да са добронамерени, но не искам да ме
Васил Папазов: "Път назад към
Може и да са добронамерени, но не искам да ме поздравяват. Така областният председател на ПП „Синьо Единство“ Васил Папазов реагира на статията в “100 вести“ от 5 декември 2014 г., озаглавена “Веселин Данчев: Искам да поздравя всички, които преди 25 годи

- Г-н Папазов, защо не се зарадвахте на поздрава за 25 години от създавенот на СДС?
- Първоначално се зарадвах, че някой се е сетил за годишнината на СДС, но после се зачетох внимателно в статията. Първото лошо впечатление ми направи, че редом с мен и членове на други партии, са поканени да се завърнат в СДС и вече покойни наши съидейници, които и приживе бяха охулвани за едно или друго. Това за мен е проява на неуважение към техните близки. Тези хора заслужват преди всичко поклон пред паметта им!
На второ място се почувствах поставен под един знаменател с лица, с които нямам желание да бъда в една общност. Аз пред Вас и пред вашите читатели съм казвал и нека го повторя:”Път назад няма!” Човек върви по пътя си само напред. Аз днес имам различен фокус, който е даже встрани от политиката. Сигурно поздрава беше добронамерен, но ми беше безвкусен. Съжалявам, но няма да приема протегната ръка и да тръгна назад. Не съм обиден на никого, просто имам други приоритети вече.
- Нали всички десни партии произлизат от СДС, в т. ч. и „Синьо единство“, защо е толкова голяма разделителната линия сега между двете партии или това е лично Ваше отношение?
- Не бих казал, че е лично отношение. Аз искам да съм един от онези десни хора, които създават блага, които изкарват парите си със собствените си ръце и ум, и които подават ръка на предприемчиви хора. Опасявам се, че в настоящия момент СДС изглежда по различен начин, поне в моите очи, от това което описах. Но аз нямам право да ги коментирам. Това са техни решения, това е техният път. Моят е различен. И по въпроса зяа личното отношение – аз няма да се върна в СДС точно, за да не изглеждам реваншист в очите на хората. Било каквото било!
- За да има разделение означава, че има различия, но чак толкова ...?
- Обикновените хора не разбират и не приемат разделението. И аз не го приемам, и разбирам. Различията са в средствата за постигане на целта. Има ли позиция по Южен поток СДС? Аз имам и „Синьо единство” има, и тя не се е променяла. Персоналните назначения в парламентарните комисии и в изпълнителната власт ще оставя без коментар. Там имаме категорични различия с колегите. Просто много неща аз приемам за ненормални, а същите тези неща за колегите ми в СДС са нормални, че даже обнадеждаващи за развитието им. Тук се различаваме и в това няма драма. Това е демокрацията - всеки има право да отстоява собственото си виждане. По тази причина се съгласих да коментирам и поздрава, в който съм посочен поименно, защото имам друго виждане. Ако някой от колегите се чувства обиден, искрено се извинявам, но смятам че имам право на мнение.
- Нали всички говорите за единна дясна партия, но според мен е невъзможно това да се случи. Греша ли?
- Тук пак мога да дам пример за различия. Само „Синьо единство” е тази партия, която настоява за единна дясна партия. Останалите говорят за „дългосрочни проекти“, за „конфедерации“, за „единна формация с лидер“ и т. н. Това е истинската причина да не останем и в коалиция „Десните“, защото тя започна да се превръща в Реформаторски блок–2. И вече губя оптимизъм да има единна дясна партия.
Но в крайна сметка нека завърша така – в настоящия момент от живота си аз имам приоритети, различни от политиката. Искам да си дам повече време за семейството ми, което системно лишавах заради обществени ангажименти. Искам да опитам да развивам успешен бизнес и да се фокусирам над това. Не съм обиден, не съм огорчен от никого и от нищо. Просто съм загубил мотивацията си да се занимавам с политика. На този етап и съм се фокусирал върху други неща.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото