В училище "Райчо Каролев" няма паника заради коранавируса

Препоръчана! Uchilische--Raicho-Karolev-
Училище "Райчо Каролев"

От 57 души персонал в СУ "Райчо Каролев", 16 са регистрирани с коронавирус.

Те са карантинирани за 14 дни вкъщи. Добрата новина е, че засега учителите са без симптоми на заболяването и всички са изразили желание да работят онлайн, съобщи директорът на училището Богдан Андреев. Самият той е здрав.
Не е установено откъде се е появила заразата.
"Веднага взехме нужните противоепедимични мерки. Учениците от първи до трети клас учат в присъствена форма. Класовете са разделени на две групи, които учат в различни стаи. За тях има и различни междучасия, за да не се срещат по коридорите. Също така започват учебния ден по различно време.
А тези от четвърти до 12 клас се обучават дистанционно. Вече имаме опит с тази форма на обучение през миналата учебна година. Тогава се справихме много успешно, надявам се и сега да стане така. Имаме електронна платформа и онлайн обучението започна още в понеделник. Целта е да се обезпечи учебния процес", обясни Богдан Андреев.
Взети са строги мерки за дизенфекция на училището, по няколко пъти на ден то се дизенфектира основно. Учителите са с маски в час, за децата е препоръчително, но не е задължително. Родителите са информирани, засега паника няма.
"Правим всичко възможно да обезпечим безопасен и качествен учебен процес", допълни той.
По повод случая в габровското училище министърът на образованието Красимир Вълчев каза в национален ефир: "Именно това ще бъде практиката, отделни паралелки да се изолират и да преминават на обучение в електронна среда. Четири на хиляда паралелки са преминали на дистанционно обучение. Според мен имаме нормален брой на заболелите ученици и учители в страната."

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото