В Трявна се провежда „Милан джуниър камп Трявна 2018“

Топ новина! Detsata-uchastvat-v-kampa-s-zhelanie-da-izuchat-t-nkostite-na-futbolnata-igra
Децата участват в кампа с желание да изучат тънкостите на футболната игра

В неделя в Трявна започна „Милан джуниър камп Трявна 2018“, който ще продължи до 6 юли, съобщиха от кметската администрация на града. Футболната академия на италианския „Милан“ се провежда за шеста година в България, а официалното откриване на кампа се състоя в СК „Ангел Кънчев“.

В тазгодишното му издание се включиха над 100 деца от цялата страна. Малките български футболни надежди, разделени в шест групи, ще тренират под ръководството на италиански и български треньори по методологията на „Милан“. Италианските специалисти, които ще работят с децата, са Адриано Капобианко, Катело Гадиало, Роберто Лана, Дамяно Мороти, Алфредо Карамели, Федерико Мацола и Доменико Скардела. Гости на откриването бяха Дончо Захариев - кмет на Община Трявна, Валери Димитров - координатор на проекти в C.R.E.A.M. България, президентът на „Доминант Спорт Груп” и официален представител на „Милан Джуниър Камп“ за България Ивайло Рачев, Адриано Капобианко от школата на „Милан“.
„За мен е изключително удоволствие и чест Трявна да бъде домакин на това изключително събитие - заяви в своето приветствие към участниците в кампа Дончо Захариев. - Искам да пожелая на малките участници в кампа много настроение, игра и феърплей през следващите дни. Вярвам, че голяма част от вас ще бъдат в нашата национална гарнитура по футбол през следващите години.“
От своя страна Адриано Капобианко отбеляза, че посещава България за пети път с академията на „Милан“ и всеки път събитието се превръща в спектакъл. Той гарантира, че треньорите ще дадат всичко от себе си, за да успеят децата да се забавляват, учейки методологията на италианския футболен клуб.
Красимир Манолов - ръководител на българския треньорски екип в кампа, поздрави организаторите и кмета на Трявна за събитието и покани Дончо Захариев да се включи във футболната игра поне едно полувреме, за да усети атмосферата на футболната академия отвътре. Валери Димитров изрази радостта си, че C.R.E.A.M. България и представители на C.R.E.A.M. Европа за поредна година са пряк участник в това събитие и пожела на децата да се забавляват и да усетят магията на футбола по време на тренировките с представителите на италианския гранд „Милан“. Ивайло Рачев също отправи приветствени думи към участниците в кампа и изрази надежда, че събитието ще се превърне в традиция за „прекрасната малка община Трявна, която е изключително популярна дестинация в страната, а чрез „Милан джуниър камп“ би могла да стане още по-популярна и в чужбина.
Всички деца, участници в „Милан джуниър камп Трявна 2018“, получиха като подарък по два официални спортни екипа на „Милан“, включващи две тениски, потник, шорти, спортни чорапи, сак и оригинална футболна топка. Освен тренировките, за малките футболисти е предвидена и програма през свободното време, в която е включено запознаване със значими обекти от културно-историческото наследство на Габровска област, както и развлекателни дейности.
Очаква се в края на кампа италианските треньори да изберат най-добрите участници в него, които ще имат възможност да посетят централата на клуба и да участват в заключителния камп в Милано, Италия.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Футбол

Към началото

Следвай ни