В Ряховци почетоха „царя“ на есента – зелето

V-RRahovtsi-pochеtoha--tsarraa-na-еsеnta---zеlеto
В Ряховци почетоха „царя“ на есента – зелето
За втори път в село Ряховците почетоха „царя“ на есента – зелето. Първият организиран празник на зелето е бил преди четири години, но тази година кметството на Ряховците и местното читалище „Пробуда-1907“ решават да организират отново и голям празник на зелето.

 За втори път в село Ряховците почетоха „царя“ на есента – зелето. Първият организиран празник на зелето е бил преди четири години, но тази година кметството на Ряховците и местното читалище „Пробуда-1907“ решават да организират отново и голям празник на зелето. И той се осъществява – с богата празнична програма, в която активно участие вземат най-малките жители на Ряховците – децата от детската градина „Мечо Пух“, с проведените множество конкурси , включително и за най-голяма и най-малка зелки, както и за детска рисунка с главен герой Зелето. В резултат победител в категорията „най-голяма зелка“ стана 8-килограмова красавица, а „най-малка“ се оказа една 45-грамова зелчица. А най-нестандартната зелка се оказа с десет малки зелчици по нея.
 Ряховският празник на зелето беше изпълнен с много емоции, настроение, емоции и непрекъснати майтапи, свързани с приключения със зеле. Но апогея на празника беше изложбата, която показа множество и най-разнообразни вкусотии и деликатеси, приготвени от най-търсения през есента зеленчук. На голямата изложбена маса бяха показани невероятните изкушения – сладко от зеле, пастет от зеле, ряховска зелева ракия, пълнена зелка и други вкусотийки. Не се размина и с традиционните за българската трапеза ястия като постни и месни зелеви сърми, свинско със зеле и т. н.
 Гости на празника бяха депутатите от левицата Кристина Сидорова и от ДПС – Джейхан Ибрям, бившият народен представител от Габрово и член на Оперативното бюро на ДПС Четин Казак, областният председател на ДПС Ердоан Узунов, младежкият лидер на ДПС в Севлиево, както и представителят на Община Севлиево г-жа Ходжева.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни