В Козирог отбелязаха празника на кметството

V-Kozirog-otbеllazaha-praznika-na-kmеtstvoto-
Kozirog-11-09-19.jpg
За 12-та поредна година в Козирог отбелязаха празника на селото с провеждането на традиционния събора в кметството.

„Над 140 козирогчани дойдоха от всички краища на страната даъсе включат в традиционния вече събор на селото”, съобщи за вестника кметът Христо Койчев. Той обясни, че и хората от съседните села Шипчените,Бялково, Парчовци, Сейковци, Спанци са се включили във веселбата на своите комшии.

„Тази година организирахме нашия празник съвместо с ръководството на НЧ „Пробуда 1928“ с председател Мариела Глушкова и секретар Даниера Божидарова - подчерта г-н Койчев. - В програмата участваха Детски драматичен състав „Гарваните“, група Огнени изкуства FIMS, с. Гарван, Емануела Глушкова при НЧ „Будителите 2017“, дисководещ беше Иван Минчев. А децата от враниловското читалище изпълниха със своите звънки гласове площада на кметството.

И тази година всички, които са присъствали на събора са останали удовлетворени от празника, организиран в родното село. „Дойдоха хора от всички краища на страната, чийто корен е Козиро - от Русе, от Пловдив и други региони на родината ни – обясни г-н Койчев. - Тук беше и Виктор Стефанов със семейството си от Пловдив, който през миналата година реставрира 200-годишната родова къща в селото. Дойдоха и много млади хора, което за мен беше голяма радост. А и времето беше с нас. От сутринта до късно вечерта напълнихме селото с песни и танци, нестихващи раздумки, с веселби.

За провеждането на празника своя принос са дали

габровската компания „Пътстрой“, ПП ГЕРБ, Виктор Стефанов и индивидуални дарители.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото