В голям купон се превърна фирменото парти на „Дзали“

Водеща! <p>НАДЕЖДА ТИХОВА В голям купон с много веселие и танци
В голям купон се превърна фирменото парти на „Дзали“

НАДЕЖДА ТИХОВА В голям купон с много веселие и танци се превърна традиционното лятно фирмено парти на известната габровска фирма „Дзали“. Големият паркинг в част от двора на фирмата в петък вечер се преобрази и насели с многолюдно множество

Наградиха щедро 45 лоялни към фирмата работници
НАДЕЖДА ТИХОВА
В голям купон с много веселие и танци се превърна традиционното лятно фирмено парти на известната габровска фирма „Дзали“. Големият паркинг в част от двора на фирмата в петък вечер се преобрази и насели с многолюдно множество – над 920 човека. Хората бяха довели на купона и децата си, а имаше и гости – от Италия, както и от фирми – партньори на „Дзали“. Под шатрите бяха опънати дълги маси, пушеше скара, лееше се бира. Две камери на земята и една, носена от дрон във въздуха, снимаха партито и на живо картината се експонираше на голям екран на гърба на сцената. Така партито ставаше още по-живо и всеки можеше да види себе си като на телевизионен екран. Докато повечето похапваха, други заформяха танцови площадки край масите в такт с музиката. Дълга опашка се виеше пред една от шатрите. Там се тълпяха желаещите да се снимат, а образите им веднага се превръщаха в артистична картина, която се виждаше на екран отвън. Атракцията беше съпроводена и от своеобразна изложба на снимки, превърнати в многоцветни забавни картини чрез рисуване със светлина около сниманите хора.
Всяка година от 7 години насам „Дзали“ прави лятно фирмено парти за своите работници и служители. Идеята е да покажат, че освен да работят добре, могат и да се забавляват като един хубав колектив. Разбира се началото беше сложено от кратко слово на управителя на фирмата Дамир Рогина от Хърватска. Той поздрави дошлите на партито като им благодари за присъствието от името на собственика д-р Сандро Веронезе – президент на групата „Калцедония“, г-н Рикардо Романи и ръководството на „Дзали“ от Италия. Специални поздравления имаше за победителя в турнира по волейбол, състоял се преди седмица - отбор „Кобри“, които успяха за първи път да свалят от шампионското място отбор „Копа Кабана“.Управителят на фирмата и финансовият директор Христина Кръстева връчиха награди на 45 работници и служители за тяхната дългогодишна лоялност към фирмата. Наградените – работили в „Дзали“ непрекъснато по 10 години, получиха ваучери за впечатляващи премии – от 2000 до 2300 лева, както и юбилейна сребърна монета „Св. Климент Охридски“, емитирана от БНБ през 2016 година. Премията ще им бъде изплатена заедно със заплатите през месец юли.
Според наградените тяхната лоялност се дължи на лоялността на фирмата към тях. Така мисли например Веселина Такева. Тя е доволна от заплащането и всички условия на работа й харесват. Десет години работи във фирмата и Людмила. Причината не е само в това, че си харесва професията на шивачка. „Тука ми харесва много – споделя Людмила. - Има добри условия за труд, много бонуси. Фирмата е много точна и коректна – европейска и това много ми харесва. За разлика от други фирми, където много са ме лъгали и са били непочтени. Затова реших да остана тук и да работя доколкото мога.“
С бавния залез на слънцето се забърза градусът на веселието, което постепенно премина в еуфория. Гвоздеят на програмата беше Вечерта на таланта. Общо със седем изпълнения хора от фирмата имаха възможност да покажат талантите си, да се изявят в различни области - всеки с това, което обича и умее да прави извън работата. Кандидат-фокустници и техните асистентки забавляваха със своите номера. Лирични и хумористични стихове рецитираха неочаквани поетеси. Една от дамите – Татяна Бурова предизвика много смях като демонстрира умението си да забавлява публиката с разказването на вицове. Певицата Даяна Ангелова се сдоби с фенове, които се редуваха да издигат саморъчен плакат с името й. Оказа се обаче, че журито и публиката имат еднакъв избор за победителя. Най-много аплодисменти и скандиране „Още, още!“ имаше за Мариела Георгиева и другите 23 танцьорки на народни хора от ансамбъла на „Дзали 2“. Тях журито класира на първо място сред изявилите се таланти. Втора в класацията се нареди Стоянка Евтимова със своето стихотворение, посветено на фирмата. На трето място се класира любимката на мнозина – певицата Даяна Ангелова.
Конкурсните танци на състава за народни хора постепенно прераснаха в огромно хоро, което растеше непрекъснато и от него се извиха поне още десетина, запълнили всяко празно пространство около масите. Народните танци явно бяха кулминацията на забавлението. Петя Пенева – счетоводител на „Дзали“ и организатор на тазгодишното парти, се беше постарала не само за перфектната организация, но се включи и в купона с такава страст, че увличаше всички край себе си. Танците продължиха на лунна светлина и със светещи гривни в други музикални жанрове заедно с изпълненията на живо на сцената на Искрен Пецов и група „Латинопартизани“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Индустрия

Към началото

Следвай ни