В галерия „Видима“ показват „Париж нощем“ на Евгени Недев

Evgeni-Nedev-
Евгени Недев

Евгени Недев е млад художник, но зад гърба си вече има много успехи и доказани постижения. Роден през 1984 г., през 2007 г., той завършва ”Иконография” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, следва магистърска програма Арт Мениджмънт в Пловдив през 2008-2009 г. От 2012 г. е директор на ХГ „Христо Цокев” в Габрово.

„Париж нощем” е името на новата изложба, с която галерия „Видима” в Севлиево ще посрещне в своите салони любителите на изкуството на 26 юни 2018 г. от 17, 30 часа. Младият габровски художник Евгени Недев ще представи своите нови живописни платна - пейзажи, вдъхновени от пребиваването му в Парижките ателиета на Сите-Дез-Ар. Гостите на галерия Видима ще могат да се насладят на романтични гледки в масло и пастел на вечните забележителности на най-красивия град в Европа - Айфеловата кула, Нотр Дам, Сакре Кьор, Пон Ньоф, остров Сена. Към изложбата авторът ще прибави и колекция от рисунки на африкански маски, вдъхновени от мултикултурния облик на френската столица.


Евгени Недев е млад художник, но зад гърба си вече има много успехи и доказани постижения. Роден през 1984 г., през 2007 г., той завършва ”Иконография” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, следва магистърска програма Арт Мениджмънт в Пловдив през 2008-2009 г. От 2012 г. е директор на ХГ „Христо Цокев” в Габрово. Председател и на габровския Габрово от 2016 г. Той работи в сферата на живописта и пейзажната реалност. Вече има множество участия в съвместни изложби, пленери и симпозиуми.
Първата му самостоятелна изложба се открива в севлиевската градска галерия „Асен и Илия Пейкови“ през 2016 г., а днес, само няколко години по-късно, вече представя своята седма самостоятелна изложба. По думите на проф.Иван Кънчев „Евгени Недев е различен от това, което рисуват неговите връстници, нищо модерно, нищо неразбрано и нищо завоалирано няма на пръв поглед в платната му. Той има сетива за пейзажа, чувства красотата - не си я измисля. Умее да среща хоризонта с небето“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни