В Габрово се подготвя шествието на „Безсмъртния полк“

V-Gabrovo-s-podgotvya-shstvito-na-Bzsmartniya-polk
В Габрово се подготвя шествието на „Безсмъртния полк“

И тази година Габрово се подготвя за шествието на „Безсмъртния полк“, който вече няколко години се провежда в града в Деня на победата - 9 май.

И тази година Габрово се подготвя за шествието на „Безсмъртния полк“, който вече няколко години се провежда в града в Деня на победата - 9 май, съобщи за вестника Юлия Жданова, председател на сдружението на рускоговорящите „Вива“ в Габрово. Миналата година „Безсмъртния полк“ за първи път шества и в Севлиево.
Тази година в шествието на „Безсмъртния полк“ ще се включат и ветерани от войните не само от Габрово, но и от
останалите градове на областта - Севлиево, Дряново, Трявна, които ще преминат по главната улица на града, след което пред паметника-костница ще се проведе митинг, ще бъде отдадена почит на падналите в боевете за свободата на България с поднасяне на цветя. В „Безсмъртния полк“ ще се включат ветерани от войните, пенсионери, студенти, ученици, членове и симпатизанти на НД „Русофили“ и на сдружението на рускоговорящите „Вива“. За участие в митинга на площада е поканен военния духов оркестър и ансамбъла към него, информира още Юлия Жданова. България участва в похода на „Безсмъртния полк“ от 2015 г., а през тази година той ще премине през близо 40 града на  страната.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни