В Дните на отворени врати "Старото школо разказва"

V-Dnitе-na-otvorеni-vrati--Staroto-shkolo-razkazvaa
В Дните на отворени врати "Старото школо разказва"
НМО показва връзката история – съвремие чрез иновативни методи С нова мултифункционална зала Националният музей на образованието - Габрово стартира проекта Дни на отворени врати "Старото школо разказва".

НМО показва връзката история – съвремие чрез иновативни методи

С нова мултифункционална зала Националният музей на образованието - Габрово стартира проекта Дни на отворени врати "Старото школо разказва".
Новото оборудване позволява да се организират различни работни модули  в зависимост от възрастта, големината на групите и целите на посещение.
Интерактивният дисплей и образователният презентационен софтуер mozaBook разширява и обогатява традиционния музеен инструментариум за представяне на съхраненото богатство по забавен и атрактивен начин, помага за повишаване интереса на децата, както към придобиване на знания, така и към самия музей.
 Проектът Дни на отворени врати "Старото школо разказва" е във връзка с модул „Музеите  като образователна среда” от Националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда”.
Целите на проекта, чието начало беше дадено на 12 октомври,  формулира директорът на НМО Мая Карагьозова:
"Чрез Дните на отворени врати се стремим да представим съхраненото богатство, свързано с образователните ни традиции, по атрактивен и близък до новото поколение начин. Музеят съдейства за развитие на образованието и осигуряване на условия за личностното израстване на децата съобразно техните интереси и умения. Винаги сме се водили от амбицията да бъдем един променящ се музей в бързо променящ се свят, да изграждаме нови духовни пространства за по-трайна връзка между поколенията. Когато коментирахме идеята за разработване на интерактивни уроци, представителят на "Кейсием" ЕООД - фирма, която предлага комплексни решения за модерно образование, сподели, че НМО е единственият музей с mozaBook, засега. Постепенно към тази платформа ще бъдат включени и образователните ресурси на НМО, за да бъдат достъпни за всички училища в страната."
Повече от 200 деца от цялата страна и техните преподаватели се включиха в представянето на Националния музей на образованието като образователна среда. През целия ден в постоянната експозиция, петте музейни възстановки, мултифункционалната зала и залата за временни изложби бяха демонстнирани възможностите за провеждане на уроци по учебното съдържание; маршрути според възрастта на посетителите „Пътеки на знанието”; образователни филми и мултимедийни помагала.
За децата от основно училище "Ран Босилек", ПМГ "Акад. Иван Гюзелев" ПГТ "Пенчо Семов", ботевградското "Никола Й. Вапцаров" беше изключително удоволствие да създават и решават ефектни задачи, свързани с тематиката на музея, използвайки широкия набор от инструменти в mozaBook. За правилните отговори и бързо подредените пъзели имаше специални награди.
На всички посетители в Деня на отворени врати музеят подари печатни издания, информационно-рекламни материали и флаери, а на учителите - мултимедийни помагала.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Българщина

Към началото