В Бичкинята искат нов режим на светофарите

<p>Жителите на кв. Бичкиня искат нов режим на светофарите и
В Бичкинята искат нов режим на

Жителите на кв. Бичкиня искат нов режим на светофарите и нова маркировка за организацията на движение, особено на кръстовището за връх Шипка и град Трявна. „Тази пешеходна пътека посмъртно не може да се премине за 9 секунди, ако не тичаш като мла

Подобен въпрос преди месец отправи към кмета Таня Христова общинският съветник Рачо Шейтанов. 

„Легналите полицаи не отговарят вече на изискванията за безопасност на движението. Светофарът е направен в режим, щото хората, които идват по второстепенни улици, чакат по 10-15 секунди, а тези, които минават главно по бул. „Столетов“, чакат 65 секунди. Предложението и мнението на хората е, ако трябва да се запази светофарът само да свети жълта светлина и да се усилят пътните знаци, за да стане ясно кой е главният път и кой не е. Да се поставят допълнителни указателни табели, за да могат хората да не губят време и да чакат толкова време на светофара“ - допълни искането на жителите на кв. Бичкиня г-н Шейтанов.
„Изкуствените неравности за ограничаване на скоростта на движение на бул. „Столетов“ не съответстват на новите нормативни уредби и ще бъдат премахнати през настоящата 2015 г. Община Габрово, според предвидения в бюджета финансов ресурс, последователно, следвайки степента на важност, ще пристъпи към изграждане на повдигнати пешеходни пътеки, отговарящи на нормативните изисквания“ - заяви в отговор на единия от поставените въпроси кметът Таня Христова.
Тя представи и проучванията за решаване на другите искания, свързани с промяна на светофарната уредба и вертикалната маркировка в района.
„Булевард „Априлов“ и ул. „Коста Евтимов“ са част от Републиканския път ІІІ-552 и при пресичането им е оформено доста натоварено улично кръстовище. Светофарното регулиране на движението в кръстовището е въведено във връзка с отбиване на движението при ремонта на Хаинбоаз.

Изпълнението е по проект на АПИ и съгласувано с Пътна полиция Габрово като за целта са направени съответните замервания на потоците автомобили, преминаващи през него. Главното направление в кръстовището е републиканския път по ул.“Коста Евтимов“ към връх Шипка – бул.“Столетов“ и е сигнализирано със съответните знаци за предимство, към които монтирана допълнително табелка Т13, показваща посоката на главното движение.
Ул.“Райко Даскалов“ е второстепенна роля и предполага по-малък поток от автомобили. Времето за изчакване на автомобилите от посочената улица, които следва да се включат в движение на кръстовището е най-голямо, а времето за преминаване през кръстовището е най-малко 63 сек/9 сек., т.е. 7:1 червен към зелен сигнал/.
Най-голям поток автомобили има в направление Център-връх Шипка и Велико Търново - Център. При тези направления са почти изравнени времето за изчакване и времето за преминаване, съответно червен/зелен светофар 37сек/36 сек/ и 35сек/38 сек.
Направлението връх Шипка – Център е с по-малък поток автомобили, от предишните направления, като съотношението за изчакване и времето за преминаване, съответно червен /зелен светофар, е 45сек/28сек. Най-малък е потокът автомобили в направленията център Велико Търново и Велико Търново - връх Шипка. При тези направления времето за изчакване е около 3 пъти по-голямо от времето за преминаване, съответно червен/елен светофар са 55 сек/17 и 57сек/15 сек.
Кръстовището е в близост до учебно заведение. През него минават ученици, които учат в у-ще „Христо Ботев“. Желанието на директорът на училището и родителите е светофарната уредба да е в работен режим.
Ще бъде направено ново замерване на преминаващите автомобили и, ако е необходимо, ще бъдат коригирани времената за изчакване и пропускане в съответните направления“ - представи проучванията за решаване на поставените от жителите на кв.“Бичкиня“ искания за решаване на проблемите за безопасно движение кметът Таня Христова.

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Коментари

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня