„Устойчив растеж” е мотото на Бюджет 2015

<p>Мотото на бюджета на Община Габрово е „Устойчив растеж“. Това
„Устойчив растеж” е мотото на

Мотото на бюджета на Община Габрово е „Устойчив растеж“. Това заяви вчера кметът Таня Христова на брифинг, посветен на бюджета на Общината и неговото разпределение по приходи и разходи, на който присъстваха зам.-кметовете Нела Рачевиц, Клим

„Мисля, че оттук насетне на базата на това, което сме постигнали, може да работим за устойчив растеж и да не допускаме застой в развитието на нашия град, въпреки трудностите в обществения живот“ - определи целта на разпределението на бюджета за тази година кметът Таня Христова. 

Успешното завършване на Водния проект и Регионалното депо за твърди битови отпадъци тя определи като едни от най-важните приоритети на Общината за тази година, но те ще изискват и допълнително финансиране.
То се налага, за да се компенсират спрените плащания по ОП „Околна среда“ заради наложените финансови корекции на Общината. До решаването на проблема с целесъобразността и законността на спиране на плащанията и за да се спазят сроковете за завършване и отчитане на проектите Общината е направила предложение до ОбС за теглене на безлихвен кредит в размер на 8 134 000 лв. Това ще осигури завършване на двата проекта през първото полугодие на 2015 година.
Осигуряването на средства за подготовка на технически проекти, с които Общината да кандидатства по новите оперативни програми за този програмен период, е също сред приоритетите на бюджет 2015.
„Надявам се, че през следващите години Габрово ще успява да балансира между реализация на конкретни инвестиции и подготовка на нови, които да намират своето финансиране за изпълнение. Това да бъде един процес, който трябва да гарантира устойчивост в развитието на нашия град“ - заяви Таня Христова. Тя определи като изключително важни за Община Габрово социалните мерки, които гарантират по-добро качество на живот на деца и възрастни в неравностойно положение.
„Важно за Габрово е да продължи да бъде място, в което се гарантира качествено и конкурентно образование, както и условия за развитие на спорта. Друго важно задължение на Общината е да работи за развитие на маркетинг на създадените туристически продукти и да популяризира Габрово като привлекателна туристическа дестинация и за целта тази година са предвидени повече средства.
И тази година Общината ще продължи да финансира програма „Култура“ за която са предвидени 100 хил.лв. Тя ще бъде посветена на 155 годишнина от признаването на Габрово като град“ - представи приоритетите на бюджета за 2015 кметът Таня Христова и някои от акцентите в тях.
Те, както и всички останали дейности на Общината формират финансовата рамка на Общината, която е 34 352 689 лв. Таня Христова представи бюджета за 2015 година

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни