„Училищни екипи по безапасност” – обучение за реакция при бедствия

„Uchilischni-ekipi-po-bezapasnost”-–-obuchenie-za-reaktsiya-pri-bedstviya
„Училищни екипи по безапасност” – обучение за реакция при бедствия

На 28 юни 2018 г. в рамките на проект „Училищни екипи по безопасност”, финансиран от фонда за подпомагане и оптимизиране дейностите на БМЧК „Мисли глобално, действай локално”, 19 ученици от училищата в Габрово преминаха обучение „Реакция при бедствия” в РД „ПБЗН” – Габрово.

Техен обучител беше старши експерт Гергана Илиева. Обучението стартира с презентация на тема „Пожарната безопасност – минало и настояще”, която представи интересни и любопитни факти от възникването на пожарното дело от миналото до наши дни. Участниците бяха запознати със Закона за защита при бедствия и Единната оповестителна система – връзки за координация и управление. Бяха обсъдени обсъдени възможните бедствия и аварии на територията на всяко учебно заведение, общината и областта, както и значението на подготовката, превенцията и правилната реакция в случай на възникване.
Обучението завърши със запознаване с дейностите на РД „ПБЗН” и демонстрация на различна екипировка и съоръжения, използвани от специализираните екипи.
Основните цели на проект „Училищни екипи по безопасност” са:
Формиране на жизненозначими умения за поведение при пожари, бедствия и извънредни ситуации и за прилагане на необходимите защитни мерки и първа долекарска помощ.
Обособяване на екипи от 5 души във всяко средно училище на територията на гр. Габрово за оказване на първа помощ, първа психологична помощ и реакция при бедствия.
Изграждане на устойчив капацитет от обучени млади хора в помощ на училищните ръководства и медицинските специалисти.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Закон и ред

Към началото