Ученици от ОУ „Ран Босилек” и пгаф „Славеи” - с. Велковци завладяха сцената на предаването „От българско, по-българско”

	На 28 юни 2014 г. ученици от II „б“ клас
Ученици от ОУ „Ран Босилек” и
На 28 юни 2014 г. ученици от II „б“ клас при ОУ „Ран Босилек” - Габрово и Певческа група за автентичен фолклор „Славеи” при НЧ „Съгласие-1911” - с. Велковци, с ръководител Петко Иванов, гостуваха в предаването „От българско, по-българско” по телевизия СК

 В рамките на един час деца и читалищни дейци изпълниха на живо песни. Запознахме зрителите с кратки, но пък интересни истории за град Габрово и ОУ „Ран Босилек”, за село Велковци и читалището. Малките актьори представиха възстановка на обичая „Тодоровден“ или „Малка сватба”, който е характерен за нашия Габровски край. Показахме как се възпитават и поддържат традициите, как се гради приемствеността между поколенията, когато знанието и опита на учителя среща ентусиазма на ученика. 
Благодарим на всички деца от II “б“ клас: Камелия, Траяна, Маринела, Цветина, Лидия, Валентин, Иво и Йосиф, на техните родители за търпението, на учителите им Галина Начева и Василка Петрова за огъня, който гори в душите им, на Никол и Красимир, на самодейците при НЧ „Съгласие-1911” за търсенето и съхраняването на най-народностното в нашия бит, на всички наши приятели за оказаната подкрепа! Изказваме благодарност на „ЛОМАН” ЕООД - с. Велковци за това, че отново безвъзмездно сътвори за нас краваи-шедьоври, за да бъде обичаят възможно най-автентичен!  
Училище и читалище показаха как пазят своето духовно пространство и се съхраняват като школи за родолюбие. С прилив на нови сили сме сигурни, че ще устоим на превратностите на времето! 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото