Убиец от Угърчин напада в Габрово

Направи 2 грабежа за 2 месеца, почти удуши втората си
Убиец от Угърчин напада в Габр
Направи 2 грабежа за 2 месеца, почти удуши втората си жертва - 81-годишна габровка, жената оцеля като по чудо

В разстояние на два дни габровският Окръжен съд произнесе две ефективни присъди срещу 44-годишния Т. А. от Угърчин – и двете за грабежи в Габрово тази пролет. Мъжът е рецидивист – с много присъди, между които и за убийство. От затвора в Ловеч бил освободен „условно предсрочно”. Какво го е довело след това в Габрово, той си знае. Настанил се в жилището на свой приятел и започнал да се занимава с донорство на кръв и събиране на отпадъци от контейнерите.
Първият грабеж извършил на 18 февруари т. г. около 21-21.30 часа в района на Шиваров мост в Габрово. Преди това в кръчмата, докато се черпел, разменил обидни приказки с със седящ на съседната маса 68-годишен габровец. По-късно човекът от другата компания си тръгнал, но Т. А. го проследил и нападнал в гръб. Пребил го с юмруци и ритници и му взел чантичката, в която имало „лична карта, шофьорска книжка, една банкнота от 20 лева и три от по 10 лева, диоптрични очила, мобилен телефон марка „Нокия 1208” с черно зарядно устройство, връзка с ключове прикрепени към автоматично ножче.” Взел му и сакче с хляб, малко кървавица, сланинка и пилешко. По-късно пребитият човек починал, без да чуе, че бандитът е получил някакво наказание. 
Вторият грабеж Т. А. направил на 22 април т. г. късно вечерта. Промъкнал се в къщата на самотна 81-годишна жена от Габрово. Влязъл през прозореца на банята й. Сънената жена в първия момент не разбрала какво прави този човек в стаята й. За да й измъкне парите, насилникът едва не я убил. В обвинителния акт е записано, че й „ отнел „...50 лева... като употребил за това сила, довела до причиняване на средна телесна повреда на пострадалата - блъснал я на леглото, притиснал я с тялото си в неподвижно, легнало положение, с двете си ръце притиснал отворите на носа и устата й, и създадената пречка за дишането е довела до асфикция и загуба на съзнание на жената, представляваща разстройство на здравето, временно опасно за живота й...”
За първия грабеж габровският Окръжен съд постанови на 14 юли т. г. „Осъжда Т. А. на 4години лишаване от свобода, което да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим...” По втория грабеж Окръжният съд се произнесе на 16 юли т. г.: Осъжда Т. А. „на 8 години лишаване от свобода, което наказание да изтърпи в затвор или затворническо общежитие от закри тип при първоначален строг режим...”. Съдът ще се събере отново, за да групира наказанията на Т. А., да ги кумулира. 
Интересно какво наказание ще търпи накрая рецидивистът, преобърнал живота на двама габровци.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото