ТУ в Габрово и UltraFlex подписаха договор за сътрудничество

Топ новина! TU-v-Gabrovo-i-UltraFlll-podpisaha-dogovor-za-satrudnichеstvo-
Момент от представянето
Габровският Технически университет и една от най-иновативните фирми в областта на електротехнологиите с индукционно нагряване - UltraFlex Power Technologies (Europe), подписаха договор за сътрудничество в областта на обучението и реализирането на съвместни проекти. По време на срещата с европейската компания от габровска страна са присъствали ректорът на ТУ проф. дтн инж. Райчо Иларионов и ръководителят на катедра „Електроника“ проф. д-р инж. Николай Маджаров.

„Като водещи производители на системи за индукционно нагряване ние сме изключително радостни, че имаме възможността да споделим нашия многогодишен опит със студентите и преподавателите от ТУ – Габрово. Ние силно вярваме, че иновативните разработки стават още по-силни и полезни, когато се използват в учебния процес на бъдещите инженери“, заяви Марио Методиев, президент на Ultraflex Co., Ltd.

Техническият университет в Габрово има дългогодишни традиции в научноизследователската и развойна дейност в областта на индукционните технологии и техните приложения в индустрията. Като част от сътрудничеството, Ultraflex Co. Ltd. ще оборудва университетската учебна лаборатория с някои от най-последните си продукти, предлагани на пазара – генератор тип EasyMelt Air, предназначен за топенe на благородни метали за ювелирната индустрия, генератор тип UltraHeat SM–5kW за нагряване на различни по геометрична конфигурация детайли, както и един съгласуващ блок, позволяващ получаването на широкодиапазонност на уредбата по отношение на товарните параметри.

„Ние сме благодарни за установеното сътрудничество - заяви проф. дтн инж. Райчо Иларионов по повод новото партньорство. - Тези интелигентни уредби ще осигурят стабилна основа за подобряване на учебния процес. Силно вярваме, че даването на възможност на студентите да работят със съвременна техника ще им помогне да разберат в по-голяма дълбочина същността, приложението и технологичните процеси с индукционно нагряване и най-важното - да получат практически опит. Оценяваме високо възможността да работим с Ultraflex Co. Ltd., защото вярваме, че компанията предлага най-съвременното и иновативно оборудване в областта на индукционните технологии с различни приложения в индустрията.“

Ultraflex Co. Ltd. ще предложи и стажантски програми, и студентски практики на студентите от габровския ТУ. Според Марио Методиев компанията Ultraflex Co. Ltd. има традиции в създаването на центрове за индукционно нагряване в техническите университети.

„Щастливи сме, когато можем да инвестираме в младите хора – допълни още той. - Чрез нашите разработки и сътрудничество бихме искали да помогнем на студентите да се реализират успешно в индустрията и да им повлияем да намерят верния път към успеха.

Нашите бъдещи стажантски програми ще дадат възможност на младите хора да се включат в разработката на предизвикателни задачи и да се докоснат до съвременните методи за проектиране, анализ и изработка на електротехнологично оборудване."

Като част от събитията в Ultraflex Co. Ltd. са били представени новите съоръжения и лабораториите за изпитване. "Ние сме много щастливи да видим как инженерите, работещи в Ultraflex Co. Ltd., разработват и изпитват високотехнологично оборудване на съвременно ниво – коментира още ректорът на габровския университет. - Надяваме се, че предоставените ни уредби ще предизвикат още по-голям интерес у нашите студенти към електротехнологичните процеси с индукционни технологии."

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото