ЦДГ „Мики Маус“ осигури 1505 лева от „Зрънце за живот“

Водеща! ЦДГ „Мики Маус“ осигури 1505 лева от благотворителната вечер „Зрънце
ЦДГ „Мики Маус“ осигури 1505 лева от „Зрънце за живот“
ЦДГ „Мики Маус“ осигури 1505 лева от благотворителната вечер „Зрънце за живот“ в сряда. Събраните средства от изложбата-базар и концерт-спектакъл с участието на всичките над 130 деца от детското заведение, танцовия клуб „Ритмика“ и танцова школа „Лиана“ с

СТЕФКА БУРМОВА

ЦДГ „Мики Маус“ осигури 1505 лева от благотворителната вечер „Зрънце за живот“ в сряда. Събраните средства от изложбата-базар и концерт-спектакъл с участието на всичките над 130 деца от детското заведение, танцовия клуб „Ритмика“ и танцова школа „Лиана“ са предназначени за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми. Казано иначе – за ин витро бебета. Именно с представянето на две двойки близнаци ин витро и техните майки започна концерта спектакъл, организиран от ръководството на „Мики Маус“. В продължение на повече от час и половина малчуганите играха, пяха, танцуваха и се веселяха на сцената. Често някои от тях с нескрито любопитство и в очакване на одобрение, скришом поглеждаха към публиката и търсеха своите гости в залата. Когато очичките им ги откриеха помахваха лекичко с малките си ръчички. И препълнената зала отговаряше с нестихващите си ръкопляскания за изключително емоционалните, искрени, вълнуващи и по детски откровени и пълни с чувства изпълнения.

Всяка от групите на „Мики Маус“ е показа своят си спектакъл. Като се започне от „История с крокодил“, последвана от балерините на детската градина, които се носеха грациозно по сцената, „Балът на мишките“, детската закачка „Хич не ми пука“, „Празник без предел“, „Искам си сестричка или братче“ до „Песен за числата“, от която всички в залата се убедиха, че „Науката голяма за числата с пръстчето започва на ръката“. А когато на сцената, заедно с децата числата започна да брои и Хайгашод Агасян залата се изпълни с възторжени аплодисменти.

Обичаният от много българи композитор, инструменталист, певец и поет, авторът на популярна детска музика омая всички в залата – деца и публика. Хайгашод Агасян е приятел от дълги години на ЦДГ „Мики Маус“ и почти не пропуска празник на децата, в който да пее и се весели заедно с тях.

„За мен е чест да бъда част от една изключителна кауза за децата – заяви той. – С песните си искам да ви настроя за духовна поезия“. И започна своя концерт с изпълнение на песен на Михаил Белчев, последва „Молба“-та на Александър Петров, „Молитва“-та подарена от него на Ваня Костова, и още, и още.

На финала децата с танц демонстрираха как самите те израстват и изпълниха сцената на зала „Възраждане“ като множество малки летящи светулки сцената, Хайгашод Агасян изпя песента за надеждата по текст на Джани Родари, а директорът на „Мики Маус“ Радина Цанева връчи на зам.-кмета на Габрово Нела Рачевиц събраните средства. „Габрово е живо, Габрово има дух и бъдеще с прекрасните си, талантливи и умни деца – развълнувана от преживяното заяви г-жа Рачевиц и пое като свое задължение парите да достигнат до нуждаещите се от подкрепа семейства с репродуктивни проблеми.

 

 

Р. Р. Изпращам по мейла още снимки. Преценете коя да пуснете.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни