Трио „Звън“ посвети две първи награди на празника на Севлиево

Trio--Zvann-posvеti-dvе-parvi-nagradi-na-praznika-na-Sеvliеvo
Трио „Звън“ посвети две първи награди на празника на Севлиево
Две първи награди в рамките на една седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография, които посвети на празника на родния град - Севлиево.

Две първи награди в рамките на една седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография, които посвети на празника на родния град - Севлиево.
Първата награда дойде от град Шумен, където песните на дамите зазвъняха по време на  Шестото издание на международния  фестивал  на популярната песен “Есенни шуменски вечери“ 2018, който се организира от  НЧ „Добри Войников“ и Община Шумен със съдействието на Министерството на културата.
По време на трите конкурсни дни своето изкуство показаха над 150 таланта от Русия, Украйна и България. Жури с председател Хайгашод Агасян оценяваше участниците в три категории: „Съвременна  българска музика“, „Популярни градски песни“ и Авторска песен.
„Звън“ се представи с песните „Мамбо италиано“, „Граф Цепелин“, „На брега на тихата Марица“ и „Яворова пролет“.
След изслушването на всички претенденти за награди и преди журито да се оттегли на заседание, Снежана, Миглена и Павлинка, дочули звученето на синбеците на своите песни. Оказало се, че журито се усъмнило дали няма използване на вокали и други гласове в инструменталите, защото при някои конкурси това е недопустимо.... „Приехме го като комплимент, значи толкова  добре сме звучали..“, а по- късно ни зарадваха думите“ Силно!“,..“ Блестящо!“, „Вие изпълнихте сцената…“, “Професионално изпълнение!“ - споделиха дамите. А Хайгашот Агасян изрази цялостното си впечатление от трите фестивални дни в Шумен с думите „Красиво облечен текст с музика“.
Поради друг ангажимент на триото в същия ден, певиците не дочакали награждаването и съобщението за първата награда от фестивала, а отзивите за представянето им дошли с телефонното обаждане за заслуженото от тях Лауреатско звание, плакет и парична премия, получени от тях.
Още в неделния ден трио „Звън“ завоюва поредната си Първа награда от фестивала за градски песни „С песни от свила...“ в град Свиленград, който е неразделна част от празника на града. 
Певицата и водеща на предаването „Ако зажалиш...“ Бони Милчева и поетесата Надежда Захариева са част от елитното жури, което оценяваше изпълненията на участниците. Според трите дами то е било “Обективно и безпристрастно“. Пред вестника те заявиха, че  „Още един път си дадохме сметка, че никой фестивал и участие не трябва да се подценява, защото тук се срещнахме с брилянтни изпълнители на популярни песни, дошли от всички кътчета на България.“ А освен красивия град, мостът с 500 годишна история, живописната река Марица и новите приятели ще върнат отново Снежана, Миглена и Павлинка в този край.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото