Три момичета от областта в националния по баскетбол

Водеща! Tri-momichеta-ot-oblastta-v-natsionalniia-po-baskеtbol
Три момичета от областта в националния по баскетбол

Три момичета от Габровска област, чиито имена започват с буквата М - Магдалена Дамянова, Марина Стоянова и Мартина Георгиева, са включени в представителния тим на страната, който ще представи България в първия международен турнир от новия проект на БФ „Баскетбол“ от FIBA YDF.

 Както е известно, столицата приема международната надпревара за деца с потенциал, родени 2004/2005 г., от 7 до 9 септември. Момичетата ще играят в зала „Триадица“, като ще се срещнат с връстничките си от Турция, Румъния, Македония и Косово. Отборът се събира на 3 септември в София. Треньорите Маргарита Маринкова и Ивайло Христов се спряха на следните състезателки, от които ще изберат 12 за мачовете в София:
- Магдалена Дамянова и Марина Стоянова (БК “Чардафон“), Мартина Георгиева (БК „Раковски“), Деaна Стояновска, Зехра Селим (БК „Доростол“), Маргарита Иванова, Рая Кирилова (БК „Левски“), Ема Динчева (БК „НСА“), Божидара Стефанова, Гергана Бимбова, Яна Карамфилова (БК „Славия“), Гергана Зашова, Габриела Бандова, Ивана Бонева и Радина Илиева от БК „Рилски спортист“.
Всъщност и трите „М“ са възпитанички на габровския „Чардафон-Орловец“ - бяха част от отбора 12-годишни момичета, които преди две години стигнаха до шестото място в България. Веднага след това един от най-добрите треньори в габровската школа - Павел Калчев, под влияние на родители реши да прекрати обединението Севлиево - Габрово и заедно с подопечните си заигра за „Раковски“. За съжаление, Мартина Георгиева, един безспорен талант, вече няма да радва севлиевските фенове на баскетбола - въпрос на формалност е преминаването й в старозагорския „Берое“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни