Томислав Дончев: "Чакат ни още стихии, ако унищожим горите"

Tomislav-Donchev--
Томислав Дончев:

Ако унищожим българската гора, ни чакат повече стихии. Това коментира пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Той даде да се разбере, че въпреки незаконното изсичане на горите е отчетено, че те Не са намлели, дори напротив - увеличили са се. Състоянието на горите е част от мащабите на бедствието, не отрече обаче Дончев. Тук са необходими мерки на много нива. Очевидно е, че контролът не е достатъчен. Най-лесно е да обвиним конкретния човек, който пази гората, но обикновено има цяла банда. Дончев предупреди, че ако за едно-две поколения унищожим гората, децата ни ще страдат от много повече бедствия. Ние ще кандидатстваме за подпомагане след бедствията от европейския солидарен фонд, увери вицепремиерът.

Най-тежкото е при едно природно бедствие, че когато става дума за имущество то се възстановява, но не и човешкият живот. трябва ясно да разграничим предизвиканото от природата и от човешката глупост. Не трябва да свикваме с това, а да сме готови за променените условия, в които живеем, коментира още вицепремиерът по повод последиците от стихиите.

Необходим ни е по-голям дебит на водоприемните съоръжения, дори шоково при евентуално природно бедствие. Валежите за страната ни вече са много интензивни. Понякога недомислените коригирания на речните корита вреди, посочи вицепремиерът.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Екология

Към началото