Томислав Дончев: "Чакат ни още стихии, ако унищожим горите"

Tomislav-Donchev--
Томислав Дончев:

Ако унищожим българската гора, ни чакат повече стихии. Това коментира пред bTV вицепремиерът Томислав Дончев.

Той даде да се разбере, че въпреки незаконното изсичане на горите е отчетено, че те Не са намлели, дори напротив - увеличили са се. Състоянието на горите е част от мащабите на бедствието, не отрече обаче Дончев. Тук са необходими мерки на много нива. Очевидно е, че контролът не е достатъчен. Най-лесно е да обвиним конкретния човек, който пази гората, но обикновено има цяла банда. Дончев предупреди, че ако за едно-две поколения унищожим гората, децата ни ще страдат от много повече бедствия. Ние ще кандидатстваме за подпомагане след бедствията от европейския солидарен фонд, увери вицепремиерът.

Най-тежкото е при едно природно бедствие, че когато става дума за имущество то се възстановява, но не и човешкият живот. трябва ясно да разграничим предизвиканото от природата и от човешката глупост. Не трябва да свикваме с това, а да сме готови за променените условия, в които живеем, коментира още вицепремиерът по повод последиците от стихиите.

Необходим ни е по-голям дебит на водоприемните съоръжения, дори шоково при евентуално природно бедствие. Валежите за страната ни вече са много интензивни. Понякога недомислените коригирания на речните корита вреди, посочи вицепремиерът.

 

Коментирай!

За да коментирате, влезте в профила си или се регистрирйте. Ако нямате регистрация, може да се регистрирате тук. Можете директно да коментирате чрез профила си във Facebook.

0 коментара

Към началото
  1. Още от Екология

Календар

ПОН ВТО СРД ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД

Адрес "100 вести"

И това го има"

Виц на деня