Татяна Дончева: "Ще стана прима балерина, ако се гласува за Бареков"

<p>Най-подготвените хора от нацията са далеч от управлението, защото никой
Татяна Дончева:

Най-подготвените хора от нацията са далеч от управлението, защото никой не ги допуска. Няма експертиза. Част от формациите са вътрешно противоречиви – Патриотичен фронт, РБ, дори БСП, са такива. „Атака” и ДПС са по-хомогенни. Такава о

Най-подготвените хора от нацията са далеч от управлението, защото никой не ги допуска. Няма експертиза. Част от формациите са вътрешно противоречиви – Патриотичен фронт, РБ, дори БСП, са такива. „Атака” и ДПС са по-хомогенни. Такава оценка направи за правителството лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

Голяма слабост при политиците е, че като седнат на местата, всички останали престават да съществуват, продължи Дончева в „Събуди се”.

Най-големият проблем е дефицитът на доверие, заяви от своя страна социоложката Мира Радева, която също бе гост на предаването. За 25 години сринахме доверието във всичко. Това се дължи на липсата на адекватно лидерство. Има крушение. Говореше се на политиците, че преклонена глава сабя не сече. При това положение не можем да имаме титани. Тоталитарната машина смля всичко. През последната година видяхме такъв срив на рейтинга на всички институции! Вместо да се изграждат мостове, се рушат. Съборихме най-големият рейтинг на президентската институция, сочи Радева.

Дали липсата на лидерство е най-големият проблем?!, възрази Дончева на социоложката. В България всеки иска да заеме място без качества. Избираме политици и започваме да плюем. Генните инженери правят политическите проекти. Но сега не бяха готови. Има много страни, за които е престижно да имат лидери. Но за българите не е така. Генните инженери мразят лидерите, както и всички останали, отсече партийката и продължи: Има ли вина в обикновените хора! Разбира се! Тези хора, трябва да разберат, че те са парламентът.

Борисов не му трябва да стои до кметските избори. Неговите хоризонти са по-далечни, смята Дончева.

Тя и Мира Радева обсъдиха и присъствието на Бареков в политиката. „Той е там, докато има пари, нека да го кажем”, заяви социоложката.

За Бареков да се гласува е все едно да стана прима балерина, каза от своя страна бившата червена депутатка.

Не изглежда стабилно правителството. Политическите актьори имат интерес да го укрепят, направи оценка на кабинета на Борисов Мира Радева.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото