Тържествена литургия в черквата „Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Зелено дърво

Tarzhеstvеna-liturgiia-v-chеrkvata--Sv.-mchtsi-Sofiia,-VVara,-Nadеzhda-i-LLubovv-v-sеlo-Zеlеno-darvo
Тържествена литургия в черквата „Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Зелено дърво
Архиерейският наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев заедно с отец Николай Лакич и част от църковния хор при църквата „Света Богородица“ със служението си поднесоха онова звучене на празника, което сред тишината на Балкана и свежестта на природата накара уважилите този ден да усетят единението с вярата.

 Архиерейският наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев заедно с отец Николай Лакич и част от църковния хор при църквата „Света Богородица“  със  служението си  поднесоха онова звучене на празника, което сред тишината на Балкана и свежестта на природата накара уважилите този ден да усетят единението с вярата. Денят е посветен на подвига на трите сестри Вяра, Надежда и Любов и майка им София в името на християнската вяра. Те са и покровителки на децата.
 След службата отец Руслан Личев се обърна към хората с думите: „Много често отъждествяваме имената на тези христови мъченички с онези добродетели, които  не само като християни, но и като човеци ние трябва да притежаваме.
 Нека идвайки тук и тръгвайки си, всички ние да сме успели да нахраним не само телата си, но  и да сме успели да нахраним сърцата си с онази духовна храна на вярата, която днес ни липсва.
Молитвено да просим Божията помощ, защото тя е безконечна…“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Християни

Към началото