Таня Христова: "Вярвам, че най-доброто за Габрово предстои"

Топ новина! Tanna-Hristova-s-usmivka-zapochna-trеtiia-si-kmеtski-mandat
Таня Христова с усмивка започна третия си кметски мандат

Новият председател на Общинския съвет е Климент Кунев, досегашен зам.-кмет на Община Габрово

Таня Христова официално встъпи в третия си мандат. Заедно с 33-та новоизбрани съветници вчера тя положи клетва за вярна служба и в името на интересите на Габрово и габровци по време на първото заседание на Общинския съвет. Всички получиха удостоверения за избора си от председателя на Общинската избирателна комисия Мария Недева. Тържественото заседание се води от най-възрастния общински съветник - Йордан Ташков от ГЕРБ.

След като за трети път Таня Христова получи символите на властта, тя се обърна на общинските съветници и към всички габровци:

"Поздравявам всички, които са част от новия Общински съвет. Във Вас, госпожи и господа, е силата на местната власт. Габрово не може да се развива без Вас. Затова Ви пожелавам успешен мандат, принципни и аргументирани позиции в дебатите. Сигурна съм, че с енергията на младите, които за пръв път полагат клетва като общински съветници и с увереността по-опитните колеги, ще намираме най-добрите решения за нашата община и ще работим с разум, мъдрост и отговорност към габровци.

Скъпи габровци, Днес, отново заставам пред Вас като кмет на община Габрово, благодарна за подкрепата и доверието, които вие ми дадохте. След години съвместна работа ме познавате добре. Днес няма да ви обещая, че ще бъда нова, различна или, че ще приличам на някой друг. Няма да ви обещавам чудеса. Ще Ви обещая, че ще продължа да работя - с повече енергия, с повече решителност, откритост и всеотдайност, за да расте градът ни и ние с него, с още по-бързи темпове, и да постигаме повече успехи.

Истински вярвам, че заедно ще придадем смисъл и стойност на следващите четири години и давам клетва безкористно и всеотдайно да служа на интересите на всички габровци. Живеем в динамични времена. Нашата сила е в предприемчивия дух, който носим в генотипа си. Той дава мащаб на нашата амбиция, поощрява креативността и дързостта ни да бъдем първи в най-значимите неща. Днес, когато заедно пишем съвременната си история, наш дълг е вдъхновени от любовта си към Габрово да отключим творческата и борбена енергия и да се обединим за добри и достойни каузи. Вярно е, че Габрово има нужда от още инвестиции в инфраструктурата, от още много грижи за кварталите и селата, от екологичен и достъпен градски транспорт, от модерни спортни съоръжения, от подкрепа за традициите и още по-богат културен живот, от повече ред и сигурност.

Трябва да работим за нови и по-добри възможности за труд и развитие, да гарантираме отлично образование и сигурно бъдеще за младите, да даряваме любов и грижа на децата и повече подкрепа и уважение на възрастните.

Готова съм следващите четири години, заедно с Вас, да работим за превръщане на тези задачи в наша обща мисия. Управлението на един град не е административна или чиновническа работа. Да си кмет означава не само да си професионалист, да си подготвен и упорит, но преди всичко да имаш умението да намираш единна цел в различните, понякога противоречиви искания на хората.

Знам, че очакванията на габровци са големи и така трябва да бъде, винаги. Въпросът е да вървим напред, да се развиваме, да създаваме нови възможности. Ако вчера сме построили първия етаж, днес трябва да градим втория. Ако до вчера сме се справяли добре, утре трябва да бъдем още по-добри. Ако преди години темата беше кога центърът на града ще бъде удобен и приветлив, днес задачата са кварталите и селата. Ако преди се питахме кога ще има газификация, нови производства, нови улици, ремонтирани училища и детски градини, сега задачите са изцяло нов градски транспорт, нова индустриална зона, високи технологии, иновативни подходи в образованието.

Наред с всичко това, на Габрово му предстоят и нови предизвикателства. От нас зависи отварянето на града да му носи само добавена стойност и нови инвестиции. Бъдещето е на идеите и възможностите, които изискват нови форми на партньорства, както между местна власт, образование и бизнес, така и между различни градове и региони. Вярвам, че най-доброто за Габрово предстои!

За мен е съдба, дълг и голяма отговорност да служа на Габрово!"

В деловата част на първото си заседание общинските съветници избраха председател на Общинския съвет. При тайно гласуване с 19 гласа спечели Климент Кунев от ГЕРБ, досегашен зам.-кмет, пред Диляна Стефанова от ВМРО-СДС, адвокат - 5 гласа. Недействителните бюлетини бяха 9. БСП не издигна свой кандидат.

"В досегашната си работа съм се стремил на бъда диалогичен и съм искал само едно - да се върши работа. Ще продължа да насърчавам диалога за постигане на разбирателството в Общински съвет. Ще се опитам да мотивирам, особено младите общински съветници, да загърбим политическите различия и заедно, с консенсус да приемаме решения в полза на Габрово и габровци. Включително и на хората от габровските села, които независимо, че живеят в красива природна среда, в ежедневието си срещат трудности, които са в компетенциите на местната власт и които чакат своето решение. Ще работя с всеки, който милее за Габрово, който познава проблемите и иска да бъде част от тяхното решение. Ще работя в координация с ръководството на Община Габрово, защото това е важно за правилното разбиране на проблемите и вземане на приложими решения. Вярвам, че всички ние ще приемем работата в Общински съвет най-вече като добра възможност да свършим полезни за нашите съграждани неща. Нека каузата Габрово бъде кауза за всички нас", каза в първото си изявление новият председател на Общинския съвет.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото