Таня Христова иска лично обяснение от Йордан Лечков за обвиненията му, че в Габрово работят фирми на Пеевски

<p>Кметът Таня Христова ще иска обяснение от бившия кмет на
Таня Христова иска лично обясн

Кметът Таня Христова ще иска обяснение от бившия кмет на Сливен Йордан Лечков, който в предаване по национална телевизия съобщи, че в Габрово работят фирми, свързани с Делян Пеевски.

Това стана ясно на вчерашното заседание на ОбС в точка питания, в която общинският съветник Рачо Шетанов попита дали по време на реализиране на Националната програма за енергийна ефективност в Габрово ще се използват за саниране на панелните многофамилни жилища местни строителни фирми. Той не скри, че мотив за питането му е и казаното от бившия кмет на Сливен и известен футболист, който в предаване по национална телевизия съобщил, че ще съди държавата за обвиненията към него, след като беше оправдан по всички 6 водени срещу него съдебни дела за нарушаване на Закона за обществени поръчки и злоупотреба с държавни пари. „Всичко е борба за публични финанси. Обществените поръчки в града не се взимат от местни фирми. В момента в Сливен работят една или две фирми, свързани са с Делян Пеевски. Това е всеизвестно не само в Сливен, а и във Враца, Търново, Габрово, Ямбол, Бургас, Пловдив... навсякъде” - заявил бившият кмет на Сливен в националната медия.
„Гледах репортажа с участието на Лечков и не знам какво основание има той за тези твърдения. Аз твърдя, че в Габрово всички проекти се извършват според законовите изисквания. С писмо ще поискам обяснения от г-н Лечков за мотивите на неговите твърдения” - заяви кметът Таня Христова.
Тя обясни, че в Габрово има голям интерес към реализиране на Националната програма за енергийна ефективност. До момента в Общината са постъпили над 100 заявления от габровци. Таня Христова съобщи, че на 3 февруари лично министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова ще разясни условията за кандидатстване и ще отговоря на въпроси.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни