Светват коледните светлини и в Габрово

<p>В Габрово няма да има специална церемония за светване на
Светват коледните светлини и в

В Габрово няма да има специална церемония за светване на празничните коледни украси на града. Откакто ураганът пречупи преди година и половина върха на голямото иглолистно дърво пред Дома на културата, не се украсява специално жива общоградска елха за

рата украса в центъра на града. Всяка година към нея Общината прибавя по нещо ново. За тази Коледа и Нова година ще бъдат украсени предколедно с нови светлини обновената улица „Софроний Врачански“, новото кръгово кръстовище до бившата Консултативна поликлиника и сградата на Общината, съобщиха от отдел „Култура и туризъм“ на общинската администрация. В края на тази седмица с традиционните приказни герои ще бъде населено Детското коледно градче, в което от миналата година има нова светеща елха от сребристи ефирни топки. Детското градче ще бъде открито в понеделник – 8 декември, с коледна музика, изпълнена от оркестър „Габрово“, а джуджета, еленчета и снежни човеци от антуража на Дядо Коледа ще забавляват децата.
Вместо на площада пред Общината, тази година посрещането на Дядо Коледа на 25 декември и посрещането на Новата 2015 година ще стане пред Спортната зала „Орловец“, където за празниците ще работи ледената пързалка и ще бъде организиран арт базар.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни