Стойно Георгиев с два медала от Румъния

Топ новина! <p>Стойно Георгиев с два медала от Румъния</p>
Стойно Георгиев с два медала о

Стойно Георгиев с два медала от Румъния

Стойно Георгиев спечели два медала в Румъния. Пилотът на „АРА Моторспорт“ беше сред призьорите във втория кръг от първенството на северната ни съседка по раликрос, който се проведе в град Сибиу. Стойно се състезава от миналата година паралелно в българския и румънския шампионат, като през 2013-та спечели и титлата в северната ни съседка в клас Х1 (до 1400 кубика). През този сезон Георгиев смени нивото и вече е в Х2 (автомобили до 1600 кубика), като съответно и конкуренцията му е доста по-сериозна. В първия кръг, който се проведе в Браду, той беше споходен от малшанс и получи повреда в двигателя на своето „Сузуки Суифт“, но все пак успя да се класира на 4-то място и да спечели 13 ценни точки. Вторият кръг беше през изминалия уикенд в Сибиу и в него габровският пилот стъпи на почетната стълбичка. Времената от квалификациите наредиха Стойно на втора стартова редица, но той започна силно надпреварата и успя да си пробие път до второто място. За съжаление и в този старт не се мина без технически проблем. Счупен диференциал му попречи да продължи доброто си представяне и „Сузуки“-то на два пъти излиза извън трасето. Георгиев изпусна второто място, но съумя да се пребори за третото и да прибави нови 15 точки към актива си.
„Преди всичко искам да благодаря на ръководството на фирма „ЦЕН“ за оказаната финансова помощ, която ми даде възможността да пътувам и да участвам в това състезание. Получи се много оспорвана надпревара и ако не беше този технически проблем с диференциала, щях да се боря за още по-добро класиране. Бях на втората позиция, но колата стана много трудно управляема и съм щастлив, че все пак успях да се справя, макар и с не малка доза късмет. В X2 борбата е доста по-оспорвана, но съм амбициран и през тази година да намеря място сред призьорите в края на шампионата“, сподели Стойно след надпреварата в Сибиу.
Освен третото място в Х2, габровският пилот записа и първо с отбора на „Ауто Спийд Рали“ (Букурещ), за който се състезава в румънското първенство. За „Ауто Спийд Рали“ точки донесе и Красимира Стоянова с „Лада Самара“, която в родния шампионат също кара за „АРА Моторспорт“. Тя се класира на 4-то място в Сибиу в клас Х1.
Следващият старт от първенството по рали крос в Румъния е в средата на август в Миовени. До края на сезона пък остават общо четири състезания - в Миовени, Щефанещи, Брашов и Търгу Муреш.
В родния шампионат Стойно Георгиев също се бори с по-мощни машини през тази година, в новообособената Дивизия 1 за автомобили до 1600 кубика. Вече изминаха четири старта. В първия, в Мадан, пилотът на „АРА Моторспорт“ се представи чудесно и завърши втори, но в следващите два беше принуден да стартира с миналогодишния по-слаб двигател заради повредата, която получи в Румъния, и това му попречи да постигне добри класирания. В Разград Георгиев зае 6-то място, а в Ловеч завърши 7-ми. В последния проведен кръг - „Божурица`2014“ във Видин, Стойно не взе участие. До края на шампионата остават още 4 кръга - в Криводол, Монтана, Плевен и на писта „Дракон“ край Калояново.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Моторни

Към началото

Следвай ни